Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na divoko. Kuře jako bažant

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 232 kJ /
3 402 kcal
Bílkoviny176,48 g
Tuky265,48 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 3,90 g
Sůl9,64 g
Sacharidy37,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěte kuře, opláchněte ve studené vodě a osušte. Prošpikujte ho dobrou slaninou a osolte ho uvnitř i z venku a posypte kmínem. Zbylou slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte a pokrájejte na drobno. Krok 2: S veškerým kořením dejte na pekáč a nakonec položte kuře na zeleninu prsy a zvolna pečte. Ke konci pečení otočte a přidejte na výkonu, aby byla dobrá kůrka. Nezapomeňte podlívat vínem. Při pečení polívejte také vypečenou šťávou. Krok 3: Asi za půldruhé hodiny kuře vyndejte a koření vyhoďte. Zeleninu dejte do síta a protlačte nebo rozmixujte a dejte zase na pekáč. Rozmíchejte s tou šťávou a jestli je málo hustá, tak do ní přidejte trochu hladké mouky. Krok 4: Kuře naporcujte, vraťte do šťávy a nechte ještě prohřát. Podávejte na talíři s bramborovým knedlíkem, červeným zelím a polijte šťávou z kuřete.

Zveřejněno 28. 2. 2010

Poznámka autora jan.alois

Bažanti bývají jen v dobách honů (pomineme-li ty zmrzlé chudinky v marketech). Tohle kuřátko bažanta skvěle zastoupí. Píšu počet porcí pro čtyři, ale hravě ho zvládnou i dva. V Makru jsou ke koupi bažantí stehna bez kůže to je taky žraso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na divoko. Kuře jako bažant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/833m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na divoko. Kuře jako bažant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/833m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

čau,já ti něco řeknu ale psss:-!....+1 bod;-)za toho bažanta.:yes:

:-K tomu říkám recept :yes:

Honzo, dnes jsem se pustila do realizace tvého receptu a dopadlo to výborně. Ze surovin, které uvádíš, vzniklo dostatečné množství husté omáčky, pouhým rozmixováním. Omáčka má nádhernou barvu díky použitému vínu.:-p:yes:
Zelí jsem sice koupila, ale jako přílohu nepoužila, takhle s bramborovým knedlíkem nám to úplně stačilo.
Poslala jsem obrázky a zasloužený bod. :-)

Líbila se vtipnost s jakou byl recept napsán,gratuluji autorovi,doufám že to bude i tak skvěle chutnat:yes::-D:-))

Jane,tak takhle podobně/bez vína/ jsem dělala teď v sobotu zajíce,bylo to výtečné,dávám bodík:yes: a ukládám,protože budeme dělat ještě bažanty.:-)):-K

Jendo.Aloisi, děláš mi chutě :-p:-p

:-K:-KHezký a velice vtipně napsaný recept, který vzkouším.:yes::yes::-)):-))

Máš pravdu kapr je cítit šrotem . Já mám výhodu že dcerky tchán ma rybník a ryby má rád tak jsou kapříci jen jim dát pusu. Šupináčci bríška zlatý a to je pak ryba rybou.:-))

To máš pravdu, někdo divočinu nemusí, mně tam naopak chybí. On je velký rozdíl v tom, co ten bažant zobe. To samé je u kaprů, když do rybníka soukromníci nasypou ječmen. Kapři samé sádlo, no je to boa.:-S Po této zkušensti nekoupíme kapra dříve, naž na Vánoce ze sádek, až vytráví a to sádlo z nich aspoň částečně zmizí.

yanull . Občas koupím bažantí stehna a jsou v nich broky to je pravda . Jsou docela dobrá ale je pravda , že někdo divočinu nejí a tak faktem je že Kuřátko nezklame.

Jane.aloisi, nemám zkušenosti s bažantími chudinkami v marketech, ale zato mám zkušenost s bažanty uměle odchovanými, které pak myslivci vypustí do volného prostoru, aby do nich prali broky jako u Verdunu.:-(( Ti bažanti z odchovu nemají pražádnou chuť divočiny, protože jsou krmeni obilím, maso je suché, bílé, proto raději upeču kuře na divoko dle Tvého receptu. :-p + bod

Super:-))mám podobný recept:yes:+1

Tématické fráze:
kuře na divoko, recept kure na divoko, pečený bažant na divoko, kuřecí stehna a la bažant, kuře na divoko recept, kuřecí stehna ala bažant, kuřecí stehna na divoko, bažantí stehna, bažant recept, kuře nadivoko, kuřecí stehno alá bažant, recepty kuře na divoko, kuře bažant na víně, bažant recepty, kuřecí stehna na divoko recept, omacka z bazanta, pecene kure na divoko, kuře jako, a la bažant, kapr na divoko

Suroviny:
kuře, slanina, mrkev, petržel, celer, víno červené, cibule, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, kmín celý, mouka hladká

Přidat fotografie receptu