Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné knedlíky

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie358 kJ /
86 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky0,42 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory ve slupce nastrouháme, osolíme, a velmi dobře proděláme s hrubou moukou. (Co nejvíce vypracovat s dost mouky.) Krok 2: Salám, špekáčky nakrájíme na velmi jemně na kostičky (cca 0,3-0,5 mm) a dle chuti opepříme. Nesolíme. Krok 3: Z tohoto množství se udělá asi 5 naplněných knedlíků, dobře utažených. Krok 4: Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu (dost). Krok 5: Začne-li vřít, vhodíme knedle. Jsou za chvilku hotové. Vyjmeme je na talíř a hned roztrhneme (já na 1/4, žena na 1/2). Vydatně polijeme restovanou cibulkou na domácím sádle.

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autora Vaclav Fronek

Kdo si není jistý knedlíky bez vajíčka, raději ho použije. Dcerka používá solamyl. Zvláště, nejsou-li brambory na knedlíky moc vhodné, aby se nerozvařily ve vodě. Ale nezoufejte, stane-li se tak. Improvizujte a z této "rozvařeniny" dovařte speciál polévku. I mně se to 1x povedlo. I ta byla docela dobrá. My vaříme ještě + knedlík neplněný/necháme ho vařit déle, aby byl na druhý den na knedlík s vajíčkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQ8m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQ8m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

zajímavé:yes::yes::yes:

Super tip, jen bych asi jakýkoliv salámek spíše nastrouhala na hrubo, než se s tím krájela, ale to si každý uzná nejlepší způsob přípravy. Já většinou používám zbytky různých uzenin, co zbydou. Už jsem dlouho nedělala. Díky za tip a dávám bodík :-):yes:

věra prachařová 17. 3. 2011 23:18
takovéto knedlíčky se dají dělat se vším co dům dá, špek, škvarky, zbytky salámů, i ovoce, švestky, meruňky a z tohoto těsta jsou vynikající taštičky s povidlama sypané strouhaným perníkem a čímkoliv co doma máte je dobrá i osmažená strouhanka na másle s cukrem, přeji všem dobrou chuť :yes:

Děláte mi chutě :( mám strašnej hlad :D

Já tyhle knedlíky dělám s nastrouhaným salámem turistickým, opeču ho na cibulce.Chutná nám to víc než s uzeným.

Vynikající! Jdu koupit zelí a slaninu, k obědu bude dobrůtka!:yes:

tak pochvala...neměla jsem ale špekáčky,tak jsem nahradila uzeným... :yes: taky lahoda...

no bezva,tento recept ještě neznám...vyzkouším a to co nejdříve...díky :yes:

já si tu uzeninu nastrouhám. dám osmažit světle cibulku, na ní tu uzeninu a tím plním knedlíky, je to takově mňam voňavé:-p

Dost často i já plním bramborové knedlíky jak Václav. Cibulky musí být hodně :-D a pěkně dozlatova orestovaná. Někdy kupuji v Kaufalndu ve vakuovém balení uzené kostky. Do bramborového těsta dávám ale vajíčka. Na 1 kg vařených brambor 2 vajíčka, 140 g dětské krupičky a 140 g solamylu. Bramborové knedlíky plněné i obyčejným Gothajem jsou vynikající.:-p:yes: Vašku posílám bodík č.8. :-))

Vašku navnadil jsi mě, já plním masem z uzených žeber.Manžel ale dostal chuť na uzeninovou variantu, takže zkusím s párky.Jednoduché nápady bývají nejlepší:yes:

Vašku, tak abys věděl, hned za tepla jsem je udělala a nacpali jsme se k prasknutí. Blbouny jsem naplnila zbytky 3 druhů salámů k nim kyselé zelí a celé posypané osmaženou cibulkou. Bodík už jsem dala, tak ti přidávám fotky;-):yes:

Super :yes: toho by jsem si hned dala:-p Musím uložit a vyzkoušet. Boďan je tam;-)

Tak toto jídlo miluji i já, jen jsem nevěděla, že se tomu říká blbouni :-):yes:5.

Vašíku, to jsi zase kápl na klasiku, ovšem nenahraditelnou a výtečnou. Připomněl jsi mi, že už jsme ty Blbouny dlouho neměli a že je musím brzy udělat;-)Máš boda:yes:

proč by si nezasloužilo,je to levná bašta,lepší než jen chleba se sádlem ne:-?Já psala o šunce kvůli té naší malé,že nesmí jen tak nějaký salám.Ale jinak :yes:;-):-K

Vím děvčata, že knedlíky většina z lidí plní uzeným a šunkou, ale právě proto jsem dal salám. Jednak jak jsem napsal, mám ho raději a za druhé je to o třídu levnější. Možná se to hodí když se čeká na důchod. Jistě by šlo semlýt i velmi levný kabanus. A knedlíky dělala moje babička, maminka a nyní i moje žena bez vajíčka. Nikdy nerozvařila,. Díky za body.Sice to potěší. Ale nezaslouží si to. Není to nic moc. Václav.

Vašku :yes::yes: Plněné bramborové knedlíky milujeme a taky jim říkáme blbouni :-D:-D:-D Raději než špekáčky je plním uzeným masem a se zelím je to bomba :-p:-p - boužel i kalorická :-( :-D:-D:-D

Tak to je prima recept a když se použije třeba dětská šunka,tak to může mít i dítě alergický na laktozu,jelikož většinou nesmí ani vejce,tak to je knedlík super,hned ho posílám dceři pro malou Vendy.Vašku díky bodík letí.:yes::-K

Tématické fráze:
plnene knedliky, bramborové knedlíky plněné uzeninou, blbouni, knedlíky blbouni, blbouni recept, jak dlouho vařit vajíčka, jak dlouho vařit plněné bramborové knedlíky, bramborové knedlíky plněné salámem, jak dlouho se vaří plněné bramborové knedlíky, jak dlouho vařit bramborové knedlíky, plněný knedlíky, blbouni knedlíky, jak dlouho varit plnene knedliky, plnene knedliky se salamem, jak dlouho se vaří plněné knedlíky, plněné knedlíky uzeninou, knedlíky plněné, bramborové knedlíky plněné gothajem, bramborové knedlíky s uzeninou, knedlíky plněné uzeninou

Suroviny:
brambory, špekáček, mouka hrubá, sůl, sádlo, cibule, pepř,

Přidat fotografie receptu