Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 803 kJ / 1 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,07 g |
Tuky | 11,70 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 400,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody.
Krok 2: Do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja.
Krok 3: Keď sa maslo roztopí pridáme 3 hrste podlhovastej tarhone/rezancov - neuvarených.
Krok 4: Tarhoňu/rezance na masle/oleji opražíme dohneda.
Krok 5: Pridáme ryžu s vodou a dobre pomiešame.
Krok 6: Pridáme soľ.
Krok 7: Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ryžu variť na najmenšom plameni a najmenšom horáku.
Krok 8: Po 15tich minútach ryža vsiakne vodu, ale necháme ju ešte na najmenšom plameni 15minút a priebežne miešame.
Krok 9: Po 30 minútach od začiatku varenia by mala byť hotová.
Zveřejněno 1. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýže na egyptský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z67Y
Moje poznámka
Rýže na egyptský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z67Y
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 10 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 12 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 6 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 7 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 8 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 8 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 9 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 10 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 10 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 10 hodinami
Tématické fráze:
egyptské recepty,
recepty s přílohou rýže,
slovenská rýže,
egyptská rýže s nudlemi,
egypská ryže,
rýže na více způsobů,
slovenska ryza,
egyptské kuře,
jak osmazit ryzi,
slovenska ryže recepty,
způsob vaření rýže,
ako sa vari tarhona,
egyptské nudle,
eyptské kuře,
jak se vari tarhona,
rýže recepty,
recepty z rýže,
jak se jmenuje slovenská rýže,
rýžena jaký způsob,
egyptske vareni ryze
Suroviny:
rýže,
voda,
máslo,
těstoviny tarhoňa,
sůl
Komentáře (19)