Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 242 kJ /
1 492 kcal
Bílkoviny219,64 g
Tuky57,69 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 705 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy22,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vezmi a oper pod studenou vodou. Krok 2: Vezmi nohu toho párku a překroj na dva nebo tři díly. Do masa udělej nožem dírky ve tvaru kříže. Píchni jednou do masa na plocho, potom tu kudlu otoč a ještě do té samé na stojato. Do toho nastrkej ty párky, když bude málo, vezmi díl z druhé nohy. Krok 3: Osol, opepři, potři hořčicí a posyp červenou paprikou jen lehce. Pořád myslím to maso. Krok 4: Na sádle smaž cibulku a když bude růžová, přidej kmín . Krok 5: Dej tam maso a orestuj ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Malinko se to připeče, ale to je potřeba. Podlij horkou vodou. Přiklop a dej dusit do trouby. Krok 6: Otáčej, kontroluj a asi po hodince je to hotové. Vyber a dej na plotnu a nech, aby začala šťáva vařit. Krok 7: Maso dej na prkýnko a nakrájej na porce a šup přiklopené do tepla té trouby. Krok 8: Omáčku, nesmí být hustá - spíš hustější šťáva jako na roštěnky, ochutnej, přidej rozetřenou sardelku a nebo asi 2cm sardelové pasty a pořádně v té šťávě rozmíchej. Krok 9: Při solení toho masa počítej s tím, že je sardelka i pasta slaná. Krok 10: Případně přihusti moukou rozmíchanou ve studené vodě nebo ve smetaně. Krok 11: Nech provařit a nakrájej na malé kostky okurku, druhou nohu toho párku a vajíčka a jen do horké šťávy zamíchej, ochutnej, případně dochuť. Krok 12: Chutí to je malinko po hořčici a okurkách a dozvukem té sardelky. Na povrchu jemně červená, ale pod lakem hnědá šťáva. Příloha dušená rýže s přidáním cibule, ve které jsou zapíchnuty asi čtyři hřebíčky.

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autora jan.alois

Já mám nejraději kopeček rýže a dva knedle. Na fotkách je s dušenou rýží Largis, nedělá kopečky, neslepuje se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6MO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6MO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mňam v sobotu uvařím vypadá to výtečně:yes:

Me se napad libi, fotecky taky, a navic (a ted nediskriminuji nebo neco,spise naopak), pokud recept doda muz, tak si tim u me splhne jeste vice! Ja ocenuji snahu a um, takze davam bodicek a pridavam do oblibenych!!! A jen tak dal jan.alois! :yes::-K

Nepsal jsem to jako novinku . Jen pro osvěžení :-K

no nic moc novýho, tak to vaří hodně kuchařinek;-)

Tématické fráze:
znojemská pečeně vepřová, znojemská omáčka s vejcem, vepřové po znojemsku, znojemská vepřová, znojemská veprova pečeně, vepřová znojemská, znojemská omáčka s vejci, znojemská omáčka z vepřového, znojemská z vepřového, debrecínská omáčka, vepřova znojemska pečeně, debrecínské vepřové plecko recepty, veprova znojemska omacka, vepřové na okurkách, vepřove maso po znojemsku, vepřová plec recepty, plecko po znojemsku, znojemská z plecka, znojemské vepřové plecko, znojemska omacka z veproveho masa

Suroviny:
plecko vepřové, párek debrecínský, okurky sterilované, vejce, pasta sardelová, cibule, sádlo, sůl, pepř, paprika sušená sladká, kmín celý, mouka hladká, šlehačka

Přidat fotografie receptu