Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso v zeleninové (brokolice, celer, petržel, mrkev) omáčce s těstovinami

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Davidek Davidek

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 982 kJ /
952 kcal
Bílkoviny143,29 g
Tuky12,64 g
Vláknina43,42 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,76 g
Sacharidy48,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve dáme vařit brokolici s mrkví, celerem a petrželí nakrájené na kostky či menší kousky, přihodíme bujonovou kostku, přidáme kousek másla a osolíme, vaříme do měkka, poté vybereme zeleninu a rozmixujeme ji tak, aby vznikla hustá hmota, hustotu korigujeme zeleninovým vývarem, pokud je to moc husté, přidáme naberačku zeleninového vývaru. Krok 2: Nyní nakrájíme na jemno cibulku, osmažíme na oleji, přidáme kousek másla a cca po 2 minutách prolisovaný česnek, chvilku smažíme, až cibulka zesklovatí. Krok 3: Přihodíme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osmahneme ze všech stran-7 minut, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na kuře, přidáme libeček a trochu sojové omáčky a ješte 3 minutky smažíme, až je maso hotové. Krok 4: Přidáme 3-4 velké naběračky zeleninové směsi do pánve ke kuřeti a zamícháme, po 2 minutkách přidáme dle chuti bud jogurt nebo sýr a promícháme, necháme 3 minutky povařit a podáváme s těstovinami či rýží.

Zveřejněno 1. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso v zeleninové (brokolice, celer, petržel, mrkev) omáčce s těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZJA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso v zeleninové (brokolice, celer, petržel, mrkev) omáčce s těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZJA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes:

Jo Lusi to souhlas:-D:-))

Miszo nutne potřebujeme dovolenou...já čtu masíčko, mrkvička...a vidím plínku;-)Jinak je vlastně jasné(podle koření), že pro batole to nebude.Davidek sorry a moc hezký recept:-D:yes:

mno jo mám rád masíčko:-)neznamená že když je to toliko zeleninové že je to pro miminka:-)

Já si to myslela:-D;-)Mne to taky zmátlo...:-8

Mě zmátl ten název "masíčko"..:-O

není to pro deti

Lusi já si nemyslím, že tento recept je pro nejmenší, že je to normál pro dospěláky;-)

Davidek, pro jak staré dítě je to určeno?Bujon určitě do tří let ne a taveňák až po roce i déle.Bylo by dobré to doplnit, přece jen ne každá maminka to zná.Jinak bez bujonu:yes:

Davídku, velmi tě vítám u nás na Topkách v naší rodině a přeji, aby se ti tu líbilo jako nám všem;-)

Tématické fráze:
kuřecí omáčka s těstovinami, brokolice a kureci maso, kureci maso brokolice, recept na řapíkatý celer s těstovinami, recepty pro batolata, kuře pečené na zelenině s těstovinou, kuře brokolice, recepty z kuřecího masa s těstovinami, kuřecí maso a brokolice, brokolice kuřecí maso, kuřecí brokolice, kureci maso s mrkvi, omáčka z kuřecího masa, recepty z kuřecího masa a brokolice, kuřecí maso s těstovinou, recept brokolice a kuřecí maso, recepty brokolice a kuřecí maso, kuře a brokolice, těstoviny pro batolat, kuřecí maso pro batolata

Suroviny:
maso kuřecí, cibule, česnek, petržel, celer, mrkvičky, brokolice, máslo, bujón, sůl, pepř, koření na kuře, libeček, omáčka sojová, jogurt

Přidat fotografie receptu