Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plokkfiskur (islandská rybí kaše)

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Reny2

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 750 kJ /
418 kcal
Bílkoviny74,98 g
Tuky2,27 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 276 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkké). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu, vytáhnu z mrazáku a šoupnu ji rovnou do vody vařit). Rybě, pokud je rozmražená, stačí jí cca 7-10minut, pokud je zmražená, o 3-5 minut déle. Krok 2: Cibuli nakrájím na tenké půlměsíčky a dám na máslo osmahnout do sklovata. Zaliju smetanou (cca 250-350ml) a nechám provařit. Po pár minutách začne smetana houstnout. Krok 3: Mezitím už scezenou rybu vidličkou rozmačkám na drobno a přidám do smetany a rovnou tam soupnu i brambory. Přidám rybí koření a bílý pepř a pokud je třeba, i sůl (pokud je směs nepříliš hustá, můžete zahustit trochou instantní jíšky). Krok 4: Celou hmotu přemístím do zapékací misky, posypu sýrem a šoupnu do trouby na cca 200°C/15min a pak to přepnu na gril na cca 2-3 min, ať to chytne zlatou barvu. Nejlepší je k tomu opečený toustový chleba, potřený máslem a výborně se k tomu hodí vařená či dušená baby karotka. Dobrou chuť!

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autorky Reny2

Toto množství vystačí pro 4 "normální" jedlíky, takže běžná rodina (2 dospělí a 2 děti) ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plokkfiskur (islandská rybí kaše)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WBn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plokkfiskur (islandská rybí kaše)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WBn

Marie

Komentáře (22)

Hanis:Diky Hanis,jsem rada,ze nekomu chutna...:-)) Nam toto jidlo chutna taky a ryby vubec se u nas papkaji tak 3x v tydnu bud ve skole,nebo doma....delaji se v tomto provedeni,i pecene,varene v pare,zapekane,zadelavane,restovane i v alobalu....;-)

Výborné, tento recept budu dělávat časteji :-K:-p:yes:

ďakujem, toto určite vyskúšam, vyzerá to vynikajúco :-D;-):yes:

nejlepsi je jen toustik,hezky z topinkovace a s maslem....na Islandu se k tomu papka "Rúgbrauð" coz je zitny chleb,malinko sladsi....mne trochu pripada chutove,jako pernik,akorat ne az tak sladkej...uvidim,jestli sezenu recept...ale ten toust uplne postaci...;-):-*:-8

Ešte rau ďakujem za upozornenie na tento recept, proste som ho akosi prehliadla :-8 Len mám otázku, čo sa k tomu hodí okrem tej mrkvy, tú ja jem iba surovú. :-8;-)

Dnes jsme měli k obědu a výborné!! :-p:-p I dětem chutnalo. Rybí koření jsem si míchala sama, protože jsem nechtěla dávat dětem s glutamátem a trochu se mi usypalo kari(míchala jsem zhruba podle složení koupeného), takže trochu ta chuť převládala, jídlo bylo jemné, na talíři vypadalo moc hezky, přítel říkal - francouzký brambory po islandsku :-)).. Děkuji za mňamy recept a bodík :yes: letí.:-)

Pěkný recept, určitě stojí za vyzkoušení:yes::yes: +

:yes:Uz jsem to zkusila a bylo to moc dobre.Tet misto ryby to delam s kvetakem.Tak uvidim...

ted vyzkousim varit:-*

Bylo to výborné. :-p +17

Moc pěkný recept, který stojí za vyzkoušení. +:yes::-D

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Recept vypadá dobře, určitě zkusím, Jana

Diky za chvalu,opravdu je to nas jeden z nejoblibenejsich receptu....ale nebojte,budou dalsi....pro vysvetleni-ano,bydlime na Islandu uz 10 let a nejlepsi co jsem pri mem predchozim cestovani snedla,bylo v Italii a tady...krome ryb a vseho co je z more,je tu velmi bezne i jehneci a opravdu chutna jinak,nez to,co sezenete v Evrope.Je to asi i tim,ze je tady cistejsi ovzdusi...

Zase další zajímavý recept k vyzkoušení.:yes:

Tématické fráze:
islandská rybí polévka, islandské recepty, islandská pomazánka, islandska jidla, islandské jídlo, isladská ryba recept, islandská polévka, recept na rybi karbanátky z islandu, islanská polevka, islandská bramborová kaše, islandske recepty losos, islandská kuchyně, islandské filé, islandska jehneci polevka, medová baby karotka recept, islandská kuchařka, islandskeryby, islandská rybí polévka recept, rybí koláč recept, islandské rybí karbanátky

Suroviny:
cibule, máslo, smetana, treska, brambory, sýr strouhaný, koření na ryby, pepř bílý, sůl

Přidat fotografie receptu