Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské kostky trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Suroviny

Porce: 30 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 337 kJ /
7 968 kcal
Bílkoviny166,29 g
Tuky292,01 g
Vláknina40,15 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,04 g
Sůl3,62 g
Sacharidy1 148,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme asi 20 minut na 180°C. Necháme vychladnout. Krok 2: Upečeme stejně i tmavé těsto. Krok 3: Krém:
obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat. Krok 4: Druhý den našleháme ručním šlehačem. Krok 5: Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.

TIP: Pařížská šlehačka a pařížský krém. Poradíme jak je rozpoznat i vyrobit

Zveřejněno 2. 3. 2010

Poznámka autorky marunda

Mezi korpusy můžete dát třeba marmeládu, nebo ušlehanou šlehačku.

Já příště udělám více krému, místo dvou šlehaček dám tři a asi 150 g čokolády, nebo 3 tyčinky Kaštany - pak nemusíme krémem šetřit.

Koláč jsem pekla v pátek a řekla bych, že nejlíp chutnal v neděli. Krásně se to nasáklo a těsto zvláčnělo. Je moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské kostky trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gp2Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské kostky trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gp2Y

Marie

Komentáře (17)

holky díky,
Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější

Miluji recepty v ml, snaz se to dela ;-) Vypada to moc dobre, urcite zkusim a udelam vice toho kremu, deti to maji radi. :yes:

davam bodik,taky delam ale trochu jinak,ale jinak moc hezky:yes:

vypadá to nááádherně, hned bych si dala, dávám bodík :yes:

Kostky vypadají nádherně, už mám uloženo a určitě vyzkouším:yes: +

Hezke;-)to urcite vyzkousim:yes:

Super receptík ,mám ráda kommbinace:-p:-K:yes:

Teda , dneska samé dobré recepty:yes:

Marundo:-)když já strašně nerada peču v malém:-D.No a navíc mě láká ta barevnost (světlé a tmavé těsto);-).

Moučník vypadá velmi dobře a věřím, že je i moc chutný.:yes:+5.

Mňam :-p:-p +:yes::yes:

Dělám podobné Pařížské kostky. Jenom dělám jedno těsto, které pak rozkrojím. Udělat 2 těsta = světlé a tmavé je dobrý nápad.:yes: Těsto doporučuji pokropit rumem nebo nějakou ovocnou šťávou a potřít pikantním džemem. Pak natřít krémem a na krém položit další "nakropené" těsto. Těsto pak není suché. Abych nemusela krémem šetřit, tak ho dělám ze 3 šlehaček a 3 čokoládových tyčinek Kaštanů. Jednou jsem na krém (mezi 2 piškotové pláty) dala i kompotované jahody. A byla to mňamka. Pařížský krém a jahody jsou :-p :-p :-p. Posílám bodík.:yes::-p

mirca75: tak upeč jen jeden korpus a to se sní určitě. Já upekla víc, abych mohla i nabídnout jiným. Jinak bychom to baštili také dlouho

Marundo:-)tak tu kolem tvých řezů brouzdám a nevím jestli upéct hned,nebo zatím "jen" uložit.Ale u nás by musela být oslava,aby se takové množství spapalo;-(,takže zatím asi počkají;-).A moc ráda je vyzkouším z "Kaštanů",protože ty miluji:-8.Díky moc za tip;-).

Moc hezké :yes: +2

Tématické fráze:
pařížské kostky, pařížská kostka, margot kostky, pařížské řezy recept, recept na pařížské kostky, pařížské kostky recept, recept parizske kostky, moučníky trochu jinak, řezy s pařížským krémem, pařížská šlehačka z ledových kaštanů, recepty pařížské kostky, tyčinka margot, pařížské kostka, krem z varene šlehačky, pařížské kostky-recept, recept pařížské řezy s margot čokoládou, pařížské kostky recepty, rez margot s parizskym kremem, parizske tycinky, pařížské řezy trochu jinak

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce, kakao, šlehačka, kaštany ledové, čokoláda margot

Přidat fotografie receptu