Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské topinky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: na 5 krajíců chleba

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 194 kJ /
524 kcal
Bílkoviny54,76 g
Tuky20,98 g
Vláknina7,31 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 371 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy27,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba namočíme jednou stranou do rozšlehaného vajíčka a usmažíme jen z té jedné strany. Krok 2: Na pánev dáme trošku oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. Krok 3: Játra nakrájíme na malé kousky, přidáme k cibuli, okořeníme chilli a chvíli podusíme. Krok 4: Ve vodě rozšleháme mouku, zamícháme do jater, přidáme Masox a česnek a za občasného promíchání provaříme(asi 5 minut). Krok 5: Játra dáme na chleba z té strany, jak je vejce. Krok 6: Posypeme pórkem - v původním recetu je posypat strouhaným sýrem a pórkem.

Zveřejněno 3. 3. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Zroj - starší vydání časopisu Tina

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0rR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0rR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Zajímavý receptík, vyzkouším :-) :yes: +3

:yes:+2.

No to skusím, játra máme rádi a chleba ve vajíčku taky, takže sobotní večeře je jasný, děkuji:yes: :-p

Tématické fráze:
valasske pokrmy, drůbeží játra na topince, drůbeží játra na topinku, valasske pokrmi, valašské recepty, slepované valašské rohlíčky, drůbeží játra na topinky, topinky recept, rychtářská směs na topinky, valašský chleba, valašská játra, jatra na topinku, rychtářská topinka recept, valašský pokrm, drubezi pokrmi, valašsky cheba, recepty drubezi jatra topinky, topinka namočené v rošlehaném vajíčku, valašský kontrabáš, topinka recept

Suroviny:
játra drůbeží, cibule, voda, masox, mouka hladká, koření chilli, česnek, chléb, vejce

Přidat fotografie receptu