Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka Ing. Petr

Jako sladkou tečku po svátečním obědě můžeme tentokrát připravit mramorovou bábovku Ing. Petra. Možná ji známe jako "strakatou" - podstatné je, že část těsta je obarvená kakaem a ozdobně navrstvená na světlé těsto.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 361 kJ /
3 672 kcal
Bílkoviny61,16 g
Tuky179,92 g
Vláknina19,40 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 409 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy442,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme vejce s cukrem. Krok 2: Postupně vmícháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 3: Část těsta odděláme a ochutíme kakaem. Kakaové těsto vrstvíme střídavě se světlým těstem do vymazané a vysypané formy na bábovku. Krok 4: Pečeme asi 30–45 minut, zpočátku na 180 °C, po 10 minutách teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme.

TIP: Dva jednoduché způsoby, jak vytvořit mramorování bábovky

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka Ing. Petr

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka Ing. Petr

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (137)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednoduchý recept, zvládnou i menší děti. Výsledek OK.

Dokonalý recept, úžasná bábovka. Jinou už nedělám. Občas ji upravím 1-2 ingredience a výsledek je vždy dokonalost sama. Minulý tyden jsem nedala kakao, ale skořici a jablko, dnes tvaroh misto mléka +citrón.šťávu a kůru. Zakladni recept ale neměním. Babovka jednoho recepu- x chutí a stále žádaná. 👌

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná! Přidala jsem nastrouhané jablko a vanilkový cukr, doporučuju 🤩

Výborná.Nejlepší co jsem kdy jedla.Peču již podruhé a jinou už péct nebudu.Děkuji za recept.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobrá bábovka ze surovin, které máme doma.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výtečná bábovka, šetŕí čas a je velmi chutná, Mohu jen doporučit😋👍

výborná :)

Výborná. Jinou už nedělám.

:-)<3:yes::-K

Jednoduchá a přesto výborná :-)

Nej.. nej.. bábovka jakou jsem kdy pekla. Chutná celé rodině.:-);-)

Recept používám i na muffiny, dávám dovnitř i zbytky čokolád, co nám nechutnají :yes:;-) . Množství vyjde na 12 kousků.

Nejlepší babovka. Jinou uz leta ani nepecu. Kolikrat neco pridam. Snese hodně <3

:yes:Bezvadný recept,pekla jsem už několikrát,osvědčilo se mi dát do ní ještě vanilkový cukr a jemně nastrouhané jablíčko-maximálně 3 středně velká,bábovka je pak nadýchaná a jemňoučká,doporučuji zkusit<3.Moc děkuji za super recept !!

Dnes jsem opět pekla tuto bábovku. Nastrouhala jsem do ní
dvě scvrklá jablka na jemno a půl kelímku zakysanky. Nemá chybu.... foto už přidávat nebudu. :yes:<3

Tématické fráze:
recept babovka, bábovka ing.petr, bábovka, bábovka zebra, bábovka recept, bábovka ing.petra, vynikajici babovka, recepty bábovka, babovka ing, bábovky recepty, top recepty bábovka, zdravá bábovka, jak upéct bábovku, fantastická bábovka, úžasná bábovka, zebra bábovka, dort zebra, levná bábovka, bábovky recept, olejová bábovka nejlepší

Suroviny:
mléko, cukr krupice, kakao, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, vejce, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu