Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky

Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (71×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 139 kJ /
511 kcal
Bílkoviny21,11 g
Tuky8,89 g
Vláknina15,17 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy81,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pokud pustí hodně vody, část jí odlijeme. Krok 3: Ve vhodné míse brambory smícháme s vajíčkem, rozetřeným česnekem a trochou mléka, přidáme majoránku, drcený kmín a sůl. Krok 4: Je-li třeba, můžeme ještě lehce zahustit moukou. Krok 5: Bramboráky smažíme z obou stran dočervena, na pánvi s rozehřátým olejem.

TIP: Jak na ty nejlepší bramboráky?

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Byk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Byk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (100)

Místo mouky jsem dala 3 lžíce strouhanky. Byli moc dobré.

Krásné zlatavé bramboráčky podle vašeho receptu, to je lahůdka😊

Dobré jídlo, aji mému bratrovi chutná

Dana: Také už dlouho brambory na bramborák (čmundu) melu na mlýnku na maso. Koupila jsem si
na to kolečko s malými dírkami a je to tak fajn.

franto: 🤣🤣🤣🤣👀👍👍

Ten nezklame..přidávám foto..:-)

Eja57: Mouku ne, souhlasím. Ale trochu strouhanky ano. Jsou křupavější.

Larry61: A já zase hlavně s mlékem. Stačí opravdu jen malinko, těstíčko neztmavne.

A hlavně bez toho mléka!

Skvělej recept :-)

No uvidíme , já dávám do těsta vždy trochu mouky ale není ji tam potřeba moc stačí pouze trochu ???????? :-K:-Q

Assasins: mouku nikdy nedávám, strouhám brambory napůl najemno a nahrubo - máme rádi ty opečené roztřepené kraje....

:-8

Zkuste přidat ještě trochu kypřícího prášku do pečiva

Já dávám do bramboráku vaničku tvarohu , a strouhám půl na půl , na jemno a na hrubo

Hana:Dobrý den,můžu se zeptat proč dáváte do bramboráku tvaroh je to lepší s tvarohem?
Děkuji Lucie Kopecká :-8

Ja davam miesto muky pomrvene suche rožky a ziadne vajcia.

Pro ty, co neradi strouhají. Vyzkoušejte brambory a česnek zpracovat v mlýnku na mletí masa. Jde to o poznání rychleji a je výborné.

Výborný recept, udělala jsem rovnou dvojitou dávku. Se strouhankou super. :yes: :-)

Miesto múky strúhanku , miesto oleja domácu bravčovú masť + 1 väčšiu cibulu naškrabať .. a potom uvidíte čo je dobré <3

Recept naprosto dokonalý. Mouka zcela nepotřebná. Bez mouky je bramborák křehčí. Žádné další ingredience nejsou potřeba. V jednoduchosti je krása. A v tomto případě je v jednoduchosti panenská chuť bramboráku.

Romana: no konecne někdo kto dava super recepty kolko krat som skousel vdzy zneho bylo zivocisne uhli radili mi dat tam mouku a ja blahovy daval jako na halusky a ted se púise ze tam mouku davat netřeba iba postrasit snim tak to skusim a tak se dela i na pleh ?

Zobrazit 2 starší odpovědi

Kamarad dava do testa jeste strouhane jablko. Hodlam to vyzkouset :)

ondra.krbal 4. 5. 2015 14:02
pošletemi mejila jak se dělaji bramboraky

knedlik: tak tys mě dostal - 5 minutový záchvat a pořád se směju :D :D :D

Boží!!
:yes:

Augustýn 28. 8. 2014 13:10
knedlik:Dobře ty ! :D :yes:

jarma1234 19. 8. 2014 12:35
Zkuste přidat do bramboráku drobně nakrájené škvarky. To je pak dobrota:-p

Jaroslav Orlík z Jezdkovic 26. 7. 2014 10:39
KOBLIZEK:A to jste se dozvěděl kde? To je podobný názor, jakobych tvrdil, že krajíc chleba je jen z velkého bochníku nebo šišky, zatímco z dlouhána, který je dlouhý a má malý průměr, jde o krajíc z veky. Nejde vůbec o tvar, ale o materiál.

Ja osobne davam do bramboraku strouhane brambory:-)

Milan B. Zlín. 28. 5. 2014 10:32
Vážení fajnšmekři. Já dávám do bramboráčků krom česneku,majoránky, pepře a vajíčka,ovesné vločky, a místo mouky strouhanku.
Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
Dobrů chuťku přeji vážení.

vyzkousejte pridat na spicku noze jedlou sodu do testa

to se neví 23. 2. 2014 10:43
Dnes delame taky bramboraky ale ne podle tohohle receptu .hledame jestli nekdo napise do receptu ze se muze ptidat strouhanka
My tam pridavamee strouhanku skuste to taky budou krupave

KOBLIZEK:ty asi vaříš v jeslích nebo ve školní jídelně.a nebo v kriminálu.28 let?no to koukam.za tu dobu už bys měl něco umět koblihu.:-!

pohlreich 19. 2. 2014 20:35
KOBLIZEK:28 let vaříš,ale neumíš nic

:-O dobré!!!!
akorát bych to udělala víc(mnohem víc)konkrétnější
ale jinak :yes:

POHLREICH sem nechodi chcha.Jinak si ufounka precti poradne.O tom ze Cmunda se dela ridci testo aby se to rozteklo na panvicce a byla slaba placka.Branborak je mala a tlusta placka.Ty profesionale.Davas si cmundu po kaplicku.Tak nesud ostatni,podle sebe.Delam kuchare 28 let.Jdi si koupit bramboracky a koukni se jak vypadaji.Jinak do testa staci pridat mliko,nebo trosku vody aby testo nehnedlo.Ja osobne pridavam mliko a zakryvam.Mejte se jak chcete a varte s laskou.

pohlreich 4. 1. 2014 19:56
ufounek:nikde jsem se nedočetl že recept na bramborák a na cmundu je jiný.sorry ale bramborak a cmunda je to samé mistře.neumíš nic.:no:

po dlouhé době jsem právě dosmažila bramboráky..dělám je tedy z hladké mouky a na sádle:yes:

SPAGETKA ahoj.Ja se nehadam,jen konstatuji.Ale mas pravdu.Jen ted hledam jeden pecept a ne a ne ho najit.Tak asi bude topinka s cesnekem:-)mnam mnam.Mej se hezky a snad zas nekdy papa.

ufounek: a halušky po bozkovsku jsou co? Vždyť je to jen název a tradice. Jde o to, aby se vařilo, ne hádalo, který název je správný, každý si bude hájit své, že má pravdu a nevyřeší to ani Evropská unie. My děláme halušky jako placky na plotně a bramborák v pekáči vcelku.

Bramborak se da delat na mnoho spusobu.Proto to kazdej dela tak,jak mu to chutna.Hlavne bramborak a cmunda jsou dva velke rozdily.Bramborak je mala placka,trosku silnejsi a cmunda je vetsi placka a slabsi.Priklad:je jen cmunda po kaplicku a ne bramborak po kaplicku.;-)Hezky den a dobrou chut.

Dnes jsem dělala :-8 akorát jsem hustila strouhankou (bramboráky jsou pak křupavější) a dávala tamn i uzeninu :-* takže díky za nápad a posílám bodík ;-)

milan: Proto se tam přidává to mléko, milane. Ale snad jste si s tím už za těch pět let nějak poradil.

jo s tím pivem je výsledný bramborák fakt křupavej-dobrej nápad

U nás dnes byli také bramboráky;-)

Karel z Hradce:S prominutim,ale to co popisujes,nema s Rösti nic spolecneho........:-O:-O:-((plus

honza: Rozhodně přidat vajíčko a použít starou pánev, nebo teflonku. Rozpálit pořádně olej a pak jej malinko ubrat;-)

ale jak udělat, aby ty bramboráky při smažení drželi při sobě a šli obracet.

Tématické fráze:
bramboraky, bramboráky, bramboráky recept, bramboráky recept, bramborak, bramborak, recept na bramboráky, recept na bramboráky, recept bramboráky, recept bramboráky, bramborák recept, bramborák recept, testo na bramboraky, recept bramborák, recept bramborák, těsto na bramborák, recept na bramborak, recept na bramborák, domácí bramborák, recepty na domácí bramboráky

Suroviny:
brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej

Přidat fotografie receptu