Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglické bochánky k čaji (scones)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LidaD

Snadný

Suroviny

Porce: 10 - 12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 195 kJ /
2 915 kcal
Bílkoviny57,06 g
Tuky118,31 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 311 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy397,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vložte všechny sypké ingredience do mísy. Krok 2: Nastrouhejte na ně na hrubém struhadle co nejstudenější máslo, a rychle zpracujte na žmolenku, ne více (bochánky by byly tvrdé). Krok 3: V mouce budou malé kousky másla, ale to je tak správně. Krok 4: Pak si rozkvedlejte ve skleničce celé vejce a vlijte skoro celý obsah skleničky do mísy s tou žmolenkou (trochu si nechte na pomazání bochánků před pečením), vlijte mléko, a rychle zpracujte na vláčné těsto, ale nepřepracujte. Podsypte trochou mouky, je-li třeba. Krok 5: Vyválejte těsto na 2 cm výšku a vykrajujte (třeba skleničkou namočenou do mouky) kolečka. Krok 6: Dejte kolečka na plech s pečícím papírem, přidejte do zbylého vejce trochu mléka, potřete bochánky touto směsí a dejte péci na 20 - 25 minut do trouby vyhřáté na 160 stupňů.

Zveřejněno 5. 3. 2010

Poznámka autorky LidaD

Tyto scones jsou nejlepší teplé, servírované s dobrým jahodovým džemem a tzv. "sraženou" smetanou (clotted cream), která se bohužel u nás neprodává, a vyrobit s dá pouze z nepasterovaného mléka (viz www.labuznik.com/recipe.php?ID=29676). Jde ale také nahradit: do smetany na šlehání přidáme špetku moučkového cukru a šleháme do "přešlehání" - t.j. až je smetana skoro máslovitá. V kombinaci s touto smetanou, džemem a čajem s mlékem je to výborná svačinka - nebo v Anglii "odpolední čaj".

Recept mám od kuchařů ze sídla Jindřicha VIII. Hampton Court (tedy ne těch jeho, tak stará nejsem :) - těch, co tam nyní provozují kavárnu). Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické bochánky k čaji (scones)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrnJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické bochánky k čaji (scones)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrnJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jsou výborný, s těstem se krásně pracuje, děkuji :)

Bohužel to nejsou ty pravé cream scones, co znám ze Skotska, ale jsou vynikající ;)

František 3. 10. 2013 21:42
Clotted cream se dá Robertsona, právě kupuji. :-)

Clotted cream se dá sehnat v Marks & Spencer ;)

Petra Callaghan 8. 8. 2012 15:32
yum yum, mlask, snedeno :-D:-D:-))

Tak jsem je minuly vikend vyzkousela a byly vynikajici. A rychly a jednoduchy!!

Velice zajímavý receptík, jen nevím jestli by sem i tak povedl jako tobě Liduško, radši bych se na něho nechala pozvat;-):-p:yes:

Diky, doufam, ze bude chutnat. Hezky vikend, Lida

:-KHezký recept Lidko. Ukládám k vyzkoušení.:yes::-p

Tématické fráze:
scones, scones recept, scone recept, anglické moučníky, recept na scones, clotted cream, anglické zakusky, anglický zákusek, scones recepty, recept scones, scons recept, clotted cream recept, koláčky scones, bochánky, scone recepty, anglický bochánek, recept scone, anglický čaj, čajové bochánky, scones recept cz

Suroviny:
mouka hladká, cukr, prášek do pečiva, máslo, mléko nízkotučné, vejce, sultánky

Přidat fotografie receptu