Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 112 kJ /
2 178 kcal
Bílkoviny134,45 g
Tuky149,39 g
Vláknina20,28 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 647 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy52,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oháňku opláchneme, odblaníme, naporcujeme přes chrupavky, na oleji opečeme dohněda a dáme do tepla. Ve výpeku 4-5 minut opékáme cibuli, česnek, celer a mrkev. Pak vložíme oháňku, přidáme rozmarýnu, zalijeme červeným vínem a 10 minut pod pokličkou dusíme. Krok 2: V tlakáči (papiňák, tlakový hrnec) smícháme s 0,5 litru hovězího vývaru nakrájená rajčata s rajským protlakem, přidáme oháňku se zeleninovou směsí a 45 minut "tlakujeme". Pak přendáme na pánev a necháme zredukovat do konzistence omáčky. Krok 3: Podáváme s uvařenou těstovinou. Nahoru rozhodíme hoblinky parmazánu a struhadlem můžeme ještě "zasněžit"!

Zveřejněno 17. 3. 2010

Poznámka autora Jenda1

Inspiroval jsem se překladem z anglického originálu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6O7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cresti di Callo s italskou omáčkou z hovězí oháňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6O7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Lusinda79::D to jsou cresti di gallo :D

Jendo super:yes:. Posílám +

Děkuji za komentáře i bodíky:-K.

Já jsem snad z hovězí oháňky nikdy nic nevařila - jen z vepřových ocásků, mňam... Tak to musím napravit ;-). Jendo, jako vždy to vypadá úžasně...:yes::-p

Už ta fotka je k sežrání! Úžasné!

nadherne fotky...nadherne....

Tyy brdo, ty fotky jsou jak od profika (kam se hrabe muj fotak), mnam..Davam bodik a ukladam! :yes:

Tak to je užasný recept ... a ty fotky, paráááda :-):yes: +10

Jendo - máš to jako vždy na 1***. :yes::yes::yes: Oháňka je další záležitost, kterou jsem ještě nepolíbená.

Já to tvrdím, že tu máme šikuly, oni jsou chlapci takové hračičky a zatímco my s jídlem frk, frk na talíř, aby to nevychladlo, tak oni to svoje menu vyladí až do konečné podoby. Zkrátka kdo umí, ten umí a my si aspoň s jejch recepty, jak se říká, pohladíme i naše očka :yes::-p;-)

yanull tak mne napadlo, že tady Jeník a Otík by se uživili v nějakém pořadu na vaření, že? Ale ze zkušenosti vím, že vaření je fajn, pokud ho člověk má jako koníčka;-)

Jani, já si myslím, že neexistuje surovina, kterou by Jeník úžasně nezpracoval, jemu můžeš dát i jakýkoliv kus zvířete, tak další parádní recept je na světě ;-):-):yes::-K 7. bodík tento recept zdobí :yes:

Jendo, tak bych někdy chtěla vědět, kde na ty úžasné nápady chodíš:-). Opět nádhera lahodící oku a určitě i chuti:yes::yes:

Luci nemají je všude, už jsem se po nich taky dívala;-)

Krása...:-p:-p:yes:

Jahodo, "kolínka se sukýnkou" jsou zn.Riscossa a mají je běžně v Albertu a Tescu.;-)

Tématické fráze:
hovězí oháňka recept, hovězí ohánka recepty, hovezi ohanka, uzená hovězí oháňka, hovezi ocasky, ohanka recepty, hovezi ocasky recept, recepty hovězí oháňka, recept hovězí oháňka, oháňka recept, cresti di gallo, hovezi ohanka z poradu mnam, italské hovězí, recepty z hovězí ohánky, vepřové ocásky recept, uzené vepřové ocásky, uzene ocasky recept, uzené vepřové ocásky - recept, těstoviny s italskou omáčkou, crest di gallo

Suroviny:
oháňka hovězí, olej olivový, cibule, česnek, celer, mrkev, rozmarýn, víno červené, protlak rajčatový, rajče, vývar hovězí, parmazán,

Přidat fotografie receptu