Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebírko v bešamelu

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie805 kJ /
193 kcal
Bílkoviny8,75 g
Tuky17,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebírka osolíme, potřeme olejem a dáme přes noc do chladu. Krok 2: Plátkem uzené slaniny vytřeme dno pekáče, poklademe plátky anglické, posypeme nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky. Krok 3: V pánvi na rozehřátém oleji postupně restujeme žebírka a ukládáme do pekáče. Mírně podlijeme, přikryjeme a vložíme na půl hodiny do trouby vyhřáté na 150 stupňů. Krok 4: Nyní uvaříme bešamel.

Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme máslo (poměr slaniny a másla 2:1), přisypeme hladkou mouku, zarestujeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme divočinou a vymícháme hladký bešamel. Krok 5: Přelijeme žebírka, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a opět přikryté ještě hodinu dopékáme. Krok 6: Orestujeme plátky anglické slaniny a spolu s nastrouhaným parmazánem použijeme k dozdobení.

Zveřejněno 20. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírko v bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mq0n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírko v bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mq0n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

z těch fotek to neuvěřitelně láká :-p

Jendo :-), tohle je opět - jako u tebe ostatně vždy - vysoká kulinářská :-p. Bez váhání ukládám a těším se na vyzkoušení...;-)

Děkuji za komentáře a bodíky;-).

Kotletky, moje oblíbené masíčko a ta úprava...:-p:yes::yes:

Jenda zase "perlí":-D:-p:yes:

Jendo,tohle musi memu skoro manzilkovi uvarit;-)To je masak kazdym coulem a verim,ze bude chutnat;-)+9:yes::yes:

Kde Ty na ty mňamky chodíš:-?:yes:+7

Už sem se vyjádřila u hrachovice!!Super!!Je to "lahodný vějířek":-!:-p

fantazia!:yes::yes:

Jendo, další tvoje dobrota a jestli se nemýlím, tak máš samé dobroty, které mám moc ráda-vzácná souhra a dávám ti 4.boda:yes:

Jenda se nám nějak rozvařil, nééééééééééé ? Kurňa, ale jak hezký dobroty. Nemám co dodat - Jendův extra standart;-);-);-)

Ještě bych ráda dodala, že když zapojím svoji fantazii, recept vidím jako velikonoční inspiraci. Žebírko mi připomíná slepičku a krásné žluté bramůrky za ní jsou jako vajíčka, pažitka zelená travička, no je to zkrátka opět 1 :yes:;-):-K

Jendo,moc hezké a určitě výborné.Dávám bodík a ukládám.Zrovna včera jsem hledala,jak udělat kotletky.Moc děkuji za recept.:yes::yes::-p:-p

Jendo, recept i fotky jsou super :yes: + 2

Svěží, lákavá, originální, inspirativní, k ochutnání lákající a Pavlovovy reflexy podmiňující dobrůtka, ráda dávám 1. bod :yes::-p:-):-K

Tématické fráze:
bešamel, bešamel recept, recept na bešamel, vepřové maso v bešamelu, vepřové v bešamelu, recept na vepřové v bešamelu, besamel anglicky, hanácké žebírko, recepty veprove v besamelu, recept bešamel, recepty z bešamelu, žebírko recept, v besamelu, plněné žebírko, bešamel na uzené ocásky, bešamel vepřové, jak upravit uzenou slaninu, hanácké vepřové žebírko, recepty divocina zebirka, recepty-vepřové žebírko s kostí

Suroviny:
žebra, cibule, česnek, sůl, koření divočina, olej, slanina uzená, slanina anglická, máslo, parmazán, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu