Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá bublanina

Hrníček jako měrka? Jednoduchý a rychlý způsob, jak připravovat moučníky. Upečte si společně s dětmi olejovou bublaninu s ovocem. Nejoblíbenější je s jahodami, broskvemi, švestkami nebo třešněmi, vynikající je i rebarborová.

Hodnocení receptu je 4,9 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marepavla marepavla

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 799 kJ /
4 254 kcal
Bílkoviny80,29 g
Tuky154,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 818 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy628,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme cukr, olej a vejce. Krok 2: Přidáme mléko, sůl a mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme v husté těsto. Krok 3: Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Krok 4: Povrch poklademe ovocem a pečeme asi 30 minut v rozehřáté troubě při 160 °C.

TIP: Nejlepší recepty na bublaninu

Zveřejněno 25. 3. 2010

Poznámka autorky marepavla

Použila jsem švestky a broskve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQ5k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQ5k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Bublanina po upečení nevypadá jako bublanina. Těsto je dost husté a půl prášku do pečiva nestačí. :no:

Rychlá a vynikající :-K:-K:-K

:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes:

super ukládám

Teď jsem to dala do trouby ale vypadá to luxusně přidala jsem drobenku a borůvky tak uvidíme potom se ozvu jestli uspěla

Bohužel přeslazené těsto, které se nedá jíst. Suché a udusané. Navíc prášek do pečiva se vždy dává k mouce, ne k tekutému.
Celý plech jde do koše, sladké jak cicek. :no:

Vynikající....mám hodně receptů na bublaninu, ale tato je podle mě TOP....dnes jsem pekla....přidávám i fotky.....:yes::yes::yes::yes:

Bublanina je naprosto luxusní! Rychlá a velmi chutná. A fakt není vysušená. Dělala jsem sice z dvojité dávky, takže je krásně vysoká, ale zase nám vydržela déle, dnes ji dojídáme - šestý den a stále výborná, vláčná, mňam<3:yes:!

Dnes jsem pekla je úúžasná jen jsem pekla na 170 stupnˇů a opravdu po půl hodině byla hotová :yes::yes:Výborný recept

Může se použít i mražené ovoce (jahody, borůvky) ?:-?

proc ste nevifotila aj testo hja ho udelala diky tomu moc huste vazne moc dekuji nepisete zda male ci velke hrnky ja delala z velkych a musela dodavat hodne este mouky jinak lehky recept chvalim:yes:

Mirka: hmmm, niekto nevyfotí a niekto sa nenaučí pravopis, každý sme iný. ;-)

Miloslava 12. 7. 2016 10:02
Je výborná,dělám už 20 let,obměna místo půl hrnku mouky mleté ořechy nebo strouhaný kokos a může být jako dortový korpus.Dobrou chuť !<3

Prave som upiekla, cakam az vychladne, je s jahodami a husto pokladenymi, vyzera vyborne na velkom pekaci,ono to nevadi, ze je nizky a neuschne, nebude mat kedy :);-);-):-D:yes::yes::yes:

Bublanina luxusní. Prášek do pečiva jsem dala celý a navíc vanilkový cukr. Vřelé díky za recept.:-K

Tématické fráze:
třešnová bublanina hrníčkový recept, jednoduchá bublanina, třešňová bublanina hrníčkové recepty, rychlá bublanina s jahodami, hrničkova bublanina s jahodami, bublanina recept, třešnova bublanina hrníčková, jednoduchá bublanina recept, nadýchaná třešňová bublanina, bublanina, bublanina s mrazenymi jahodami, bublanina s ovocem, nejlepší bublanina, bublanina bez prášku do pečiva, rychla bublanina, trešnova buchta, skvělá bublanina s jahody, nejlepší třešňová bublanina, bublanina hrníčkový recept s jahodami, jednoducha třešňová bublanina

Suroviny:
cukr krupice, olej, vejce, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, ovoce, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu