Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palivec z rajčat

Máte-li velkou úrodu rajčat a již nevíte do jakých receptů je upotřebit, vyzkoušejte připravit palivec, krásně vonící po česneku. Pomazánku upotřebíte po celý rok nejen na topinkách, skvěle chutná také v kombinaci s uzeninou a masem.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iruna

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 928 kJ /
939 kcal
Bílkoviny15,49 g
Tuky4,54 g
Vláknina30,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,10 g
Sůl15,00 g
Sacharidy197,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata pokrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Rajčata a cibuli povaříme asi půl hodiny, poté prolisujeme nebo rozmixujeme. Krok 3: Přidáme ocet a cukr. Vaříme do zhoustnutí, konzistence musí být taková jako u marmelády. Krok 4: Před dokončením přidáme kari koření, mletý zázvor, pálivou papriku, sůl a česnek. Krok 5: Necháme přejít varem, plníme do malých skleniček a sterilujeme asi 10 minut při 80 °C. Hodí se k uzenině, masu, na topinky apod.

TIP: Sterilovaná rajčata - jak si uchovat úrodu na zimu

Zveřejněno 26. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palivec z rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw5R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palivec z rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw5R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ano, naše oblíbená pikantní zeleninová "hořčice" (jen u nás děláváme bez kari) :-8 Dá se do ní parádně zpracovat přebytek rajčat i česneku, a v zimě si už jen pochutnáváme :yes:

skvělá věc. Dělala jsem už v září, když končila rajčata, ale zapomněla jsem obodovat. Používám na pizzu, šneky z listového těsta a pod.,ale i k uzenině, buřtům a přidávám i do guláše :-) :yes::yes::yes:

tak, teď to zrovna dělám a pořák ochutnávám a zjištuji jak jsem to mohla udělat jen z jedné dávky :-p no tak zase vyrážím na zahradu pro nová rajčátka za musím dělat znova. je to super:-p

:-O:-O to mi uniklo!! :yes:

Výborný recept, používám hlavně na topinky jako tousty - smíchám a vepřovou konzervou (masovou, ne ty sečky co se taky prodávají) popř. doostřím feferonkovou pastou. Má však daleko více využití :yes:

to dělám, mám ho také z kuchařky, je to výborné a hlavně se dá použít v hodně různém vaření;-):yes:

Recept je to výborný, byl publikován v "Zavařujeme bez chemie" druhé vydání v roce 1993 paní Malcovou z Hradce Králové pod číslem 158. Uvádím jen pro upřesnění

dělám podobnou směs , pak osmahnu mleté maso, přidám rajčatovou směs a máme super špagety:-)), posílám bod:yes:

Je to niečo na spôsob kečupu,že?V lete vyskúšam,pálivé mám rada;-)

Tématické fráze:
zavařujeme rajčata, zavařujeme rajčata a papriky, palivec, rajčata na topinky, směs na topinky z rajčat, palivec na topinky, zavařujeme z rajčat, recept na pálivec, zavařujeme rajčata recepty, využití zelených rajčat, pálivec z mletého masa, papriky pálivec, palivec recept, z rajčat, rajčatový pálivec, směs rajčat a paprik, recept - pálivec, recept palivec, recepty z rajcat, rajčata využití

Suroviny:
rajče, cibule, ocet, cukr, koření kari, zázvor mletý, paprika sušená pálivá, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu