Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kouzelné řezy

Lahodné řezy, které stojí za trochu práce. Jemný moučník, který báječně chutná a krásně vypadá, se hodí nejen k nedělní kávě, ale také na oslavy, svátky, nebo ho můžete upéct někomu jen tak pro radost.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenny

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby vaření Salka

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby vaření Salka)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 246 kJ /
5 078 kcal
Bílkoviny109,83 g
Tuky390,86 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 669 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy266,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem celou plechovku neotevřeného sladkého kondenzovaného mléka Salko vařte ve vodě 2 hodiny. Poté nechte neotevřené vychladit. Krok 2: Celá vejce vyšlehejte s cukrem ve vodní lázni do husté pěny. Krok 3: Když je pěna hustá, sundejte z ohně a vmíchejte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Směs pomalu míchejte a postupně přidávejte ořechy. Krok 4: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C asi 25-30 minut. Krok 5: Máslo při pokojové teplotě vyšlehejte se Salkem do hladkého krému. Natřete na vychladlý piškot a polijte čokoládou, kterou jste připravili ve vodní lázni z 50 g másla a čokolády. Krok 6: Nakonec posypte hrubě nasekanými ořechy.

TIP: Jak udělat karamelový krém

Zveřejněno 28. 3. 2010

Poznámka autora Jenny

Z tohoto množství těsta je asi 30 ks. Nejlepší jsou druhý den, pokud se nesní...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kouzelné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQXy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kouzelné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQXy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

stuska:stačí nahlásit v prodejně kuchyňka,že chcete zubatou stěrku,prodavač si už poradí...:-D:-));-)

Jenny::-O:-O:-O:-O:-O:-O:yes:

Nádhera , čím jste udělala takové zdobení toho salka.:yes:

holky díky,jen jsem někde četla,(asi tady na Topkách),že když je marmoška řídká,tak se mají postrouhat piškoty,já dala 15 piškotů na půl skleničky,není ta marmeláda potom tak ostrá a moučník je lepší na chuti...;-)

:-KJenny,krásný a velmi dobrý zákusek.Uložím si a vyzkouším...brzy:-!...:-p:-p:-p:yes:

aha.. tak už jsem si to našla v komentářích;-)
nebylo by to lepší dopsat do receptu:-? tady to ne každý najde;-)

Jenny: předpokládám, že marmošku natřu na upečený a vychladlý piškot.. je to v surovinách, v postupu nevidím.. jinak moc hezký řez, kombinace ořechů a karamelu je moc dobrá volba:yes::yes:;-):-)

:-):yes:+

pěkné! :yes:

Toje krása:-p:-p:-p

Já mám stejný recept,jen se vaří neslazená tatra,zdálo se mi to trochu divný,ale krém byl nakonec dobrý i když typickou karamelovou chuť neměl,ale zase nebyl tak sladký.

Ahoj Jani:-))Tak nakonec ses sem taky "upsala":-)Je tedy hodně insperace a super lidi.Tak hodne kuchařských uspechu!!:-)):-))

Bibinka a Jana Remková-díky za přivítání,bohužel nemám mobil s foťákem...ale recepty jsou bezva,tak snad si pochutnáte.Točím si to všechno na kameru,myslím dorty,cukroví,ale máme starší verzi PC,tak to vůbec nejde dát do PC,jsem ráda,že aspoň segra mě něco (když přijede)vyfotí a pošle přes mejla...taky mě to mrzí,ale nic s tím nenadělám...chce to nový PC...

Jani, vítáme tě na Topreceptech a děkujeme za krásné receptíky;-) Kdyby byly i fotečky, bylo by to super;-)

Jenny, vítám tě mezi námi v naší Topácké rodině a přeju ti, aby se ti tady líbilo;-) A další Jana-už je nás tu nepočítaně, asi nejfrektovanější jméno tady:-))

Jinak jsem tu nová a stará,tak snad mě přijmete mezi sebe a doufám že Vám moje recepty budou chutnat...Jana ;-):-K

sodovka-díky,já jsem začala dávat marmeládu rybízovou,je kyselejší,proto ty řezy nejsou tak sladké...jak kdo rád,my s marmeládou...:-K

Jitko, pozor na otevírání salka. Salko otevírat až po uvaření a VYCHLADNUTÍ :-!:-!:-! V opačném případě by obsah vybuchnul po celé kuchyni. Uvařené - vychladnuté salko je hustý karamelizovaný, sladký krém. Můžeš ho vařit i v papiňáku (v tlakovém hrnci). V papiňáku stačí vařit 30 - 45 minut.:-))

děkuji:-))

děkuji:-))

:-p Recept znám pod názvem Řezy Snickers. Dělám stejně, jenom do těsta nedávám ořechy. Ořechy - nesolené ARAŠIDY dávám pak na krém. Upečený plát potřu krémem, pak ho na husto posypu arašídy a vše zaliji rozpuštěnou čokoládou. Na těsto žádnou marmeládu nedávám.Moučník je dost sladký = salko + čokoládová poleva. Těsto moc vysoké není. Jsou to takové nižší, ale výborné řezy. Kdo má rád sladké (někdo salko nemusí), tak si určitě pochutná. Lepší jsou na druhý den a "vychlazené". Posílám první bodík :yes:

zavřené a dolévá se vodou,aby se nevypařila,takže kontrolovat...

salko se vaří otevřené nebo zavřené?

mirca75-opravovala jsem recept,ale nějak mi to tam neskočilo...liju na hluboký plech,moc to nevyskočí,je to jen půl prdopeče,ano první namažu marmeládou a pak dávám krém...jen tak,cik-cak poliju čokoládou,no a na neboj se salka,je to sice 2hodiny vaření,ale výsledek stojí fakt za to...dobrou chuť...

Jenny:-) řezy vypadají už podle receptu moc hezky:-p,ale jen se zeptám - liješ na klasický nízký plech?Nemá to těsto tendenci hodně vyskočit?A ještě,mažeš na piškot marmeládu a pak teprve krém?Nějak ti to vypadlo z postupu;-).
Na krém ze salka se taky chystám už delší dobu,ale nějak pořád nemám odvahu:-8.Tak to možná zkusím tady;-).

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, snikers řezy, snikrs řezy, snikers recept, rezy snikers, řezy ze salka, dobré řezy, kouzelné řezy s ořechy, vaření salka v papiňáku, snikrs, kouzelné recepty, recept na snikrs, snikers dort, salko řezy, snikers řez, řezy z karamelizovaného mléka, rezy snikrs, snikers moučník, snikrs recept, kouzelná buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kakao, vejce, ořechy mleté, prášek do pečiva, marmeláda rybízová, salko, máslo, ořechy, máslo, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu