Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bujurdi

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie716 kJ /
171 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky19,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Alobal uřízneme dvojitou délku a přeložíme napůl, aby dno bylo dvojité a zabránilo se tak případnému protržení ( na jednu porci asi 50 cm alobalu a přehnout napůl), potřeme lžičkou oleje, položíme na dno potřené olejem balkánský sýr ( zakoupený v obchodě čtvereček zalisovaný ), na to klademe asi čtyři slabé plátky rajčete, na proužky nakrájenou papriku ( můžeme i více barev ), jemně nasekaný česnek, opepříme a zabalíme alobal do tvaru hrušky ( to znamená , že dáme k sobě všechny čtyři rohy alobalu a jemně u konce přitiskneme, ale neuzavíráme, aby mohla unikat pára ), dáme na suchou pánev nebo plotýnku na sporák a zahříváme asi tak 5 minut ( mělo by to být cítit trošičku jako spálené ) a je to hotové. Opatrně rozbalíme - pozor na páru, vidličkou rozžďucháme a zamícháme , aby se všechno spojilo dohromady a podáváme s chlebem. Může se to jíst přímo z alobalu, kdo nechce, může to vylít na talířek.

Zveřejněno 29. 3. 2010

Poznámka autora pbarva

Může se to připravit dopředu, nechat v lednici a když nadejde potřeba, tak tepelně připravit a je to rychle hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bujurdi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZ21

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bujurdi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZ21

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tohle je řecký jídlo a dělá se to s fetou. Balkan taky de, ale je to jako český párky ... chutnají, ale maso nikdy neviděli. Zkuste fetu.

Na grilu se to bude dělat ale podstatně déle

na jak dlouho do tý trouby...taky na 5 min.,no a co když to zkusím dat na gril:-?;-)...:yes:+:yes:

Ano i do trouby na suchý plech a je to .

vypada to uzasne...muzu hodit i do trouby??

Téda, to musí být dobrééé :-p:yes::yes:

Noo, samé suprovní ingredience, to musí být lahůdka:-p:yes::yes:

Dělám to dost často, až to budu dělat v nejbližší době , tak to nafotím, je to opravdu dobrý a dietní a rychlý, všem, kdo to bude dělat, dobrou chuť :-D

Tá zelenina asi pustí šťavu a spolu s tým syrom to musí byť:-pPráve som si objednala u známej rôzne syry k Veľkej noci,tak určite vyskúšam aj tento recept:yes:

Tedy, to musím vyzkoušet, s balkánem jsem takto nepracovala! :-p:yes::yes:

To vypadá dobře. Samé výborné ingredience:yes:

Tématické fráze:
rychlá jídla recepty, boujourdi, bujordi, pomazánka bujurdy, jak připravir recky syr v alobalu, řecké bujurdi, recepty rychle jidlo, boujourdi rezept, bujourdi sýr, bujurdi pomazánka, bujurdi greek, boujourdi český recept, bugjurdi recept, rychlé jídlo recept, balkanske jidla recepty, rychlá jídla recept, balkánský sýr v alobalu, recept na boujourdi, bujurdi-recept, rychlá jídla v alobalu recepty

Suroviny:
olej olivový, sýr balkánský, rajče, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, česnek, pepř, alobal

Přidat fotografie receptu