Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje červená řepa

Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému masu. Nálev můžete použít i na hrášek, fazolové lusky či kopr.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 681 kJ /
2 792 kcal
Bílkoviny65,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina85,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42,27 g
Sůl105,00 g
Sacharidy568,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci 10 minut od bodu varu). Krok 2: Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrájíme na kostičky). Krok 3: Vodu, cukr, sladidlo a Deko povaříme asi 1 minutu, přidáme ocet a ještě asi 2 minuty povaříme, nálev scedíme. Krok 4: Řepu plníme do sterilizovaných sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem. Krok 5: Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová semínka, zavíčkujeme a sterilujeme 10-15 minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Elektrický sporák na stupeň 6, jak začne voda bublat, přepínám na stupeň 4.

Zveřejněno 31. 3. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Tento nálev používám na hrášek, fazolové lusky, kopr, houby. Na kapii a okurky nálev necedím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZqy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZqy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

dobrý den, nedáváte žádnou sůl ?

Zuzanna005: ……. sůl žádnou.

:)))))))))))) 16. 7. 2011 13:12
toš to je jiný recept ! :D °|°

Veronika 7. 7. 2011 00:11
Nevíte jak bych mohla nahradit přípravek DEKO?
Pište na nikal@atlas.cz
Děkuji :-)

Holky díky:-))
Iva (ner.) myslím že by se to dalo udělat s houbami a sterilovat.Já bych dala míň octu a o trochu víc cukru aby to bylo sladké.Takový recept jak píšeš jsem nikdy nikde nečetla.Ale na té svatbě mohl být udělaný salát bez sterilování smíchaný s houbami:-))

Ahoj,
moje dcera na svatbě ochutnala červenou řepu s houbami, prý to ale nebylo kyselé, spíš jako salát - nevím. Vzhledem k tomu, že hříbků je plný les, sedím na netu a hledám něco podobného. Pokud někdo víte - ozvěte se:-p:yes: Díky

:yes::-)):-K:-p:-p

Tak je hotová:-)Som moc zvedavá,trošku mi zostalo a priateľ to zjedol večer ako prílohu k mäsu a moc chválil:yes:Ale mala som málo repy,tak som robila len z polovičnej dávky a pristrúhala trochu cukety:-8Pridávam ti fotky:-K

každý týden kupuju,miluju řepu...:yes:ale nálev se zdá,že bude fajnový :-p:yes::yes::-K

Tak tuhle dobrotu bych si dala, a jak:-8..., ale jedla bych ji jen já. Právem si zasloužíš bodíka a v duchu se vracím do své bývalé závodní kuchyně, kde jsem červenou řepou nikdy nepohrdla.:-)

Ivanko,vyzkoušej a uvidíš.Naš vnuk řepu moc nejedl ,měl rád spíš kompot a teď si jí dává i 3x týdně.:-))to sladidlo by určitě šlo cukrem nahradit,ale to jsem nikdy nezkoušela.Moje tchýně tak zavařovala okurky,já jsem pak začala s tím nálevem zavařovat různou zeleninu.

Aj my máme radi sladšiu repu,preto už dlho hľadám takýto recept.Podľa toho pomeru 2 dcl cukru a 4 dcl octu sa mi zdal nálev dosť kyselý,s umelým sladidlom som nikdy nezavárala,takže neviem okoľko to bude sladšie.Dalo by sa nahradiť cukrom?Ale keď Evi píšeš,že je ten nálev skôr sladší,tak ho vyskúšam:-):yes:

Já steriluji a křen nedávám,naše mladež to s křenem nechce,oni chtějí spíš sladší.Když dojdou zásoby a koupíme v obchodě,tak to vůbec nechcou,že je to kyselé.Zkoušela jsem různé nálevy a ten je pro nás nejlepší.A ještě k té konzervaci.Deko je sice konzervační,ale nevím jestli by to vydrželo 1rok bez újmy na chuti.I okurky pokud zalejeme jen nálevem a nesterilujeme,mají jinou chuť nez které jsme sterilovali.

vlasta mirgova 31. 3. 2010 11:29
3kilo řepy 3cibule 7 paprik zelenych nalev 035ocet 1lžice soli 2dcl cukru postup řepu uvařime oloupame nastrouhame papriky umeleme cibuli nakrajime dame do hrnce s nalevem a 2minuty povařime s michame s řepou a 10 minut sterilizujeme velice dobratop recepty cz

vlasta mirgova 31. 3. 2010 11:28
3kilo řepy 3cibule 7 paprik zelenych nalev 035ocet 1lžice soli 2dcl cukru postup řepu uvařime oloupame nastrouhame papriky umeleme cibuli nakrajime dame do hrnce s nalevem a 2minuty povařime s michame s řepou a 10 minut sterilizujeme velice dobratop recepty cz

Křen je tam moc dobrý a já někdy přidávám i spařenou cibuli na krájenou na proužky.

Tématické fráze:
červená řepa nejlepší recepty, sterilovaná červená řepa recepty, červená řepa, nejlepší nálev na červenou řepu, červená řepa recepty, konzervace červené řepy, sterilovaná červená řepa, sterilování červené řepy, nejlepší recepty z červené řepy., červená řepa recept, červená řepa konzervace, červená řepa sterilovaná, řepa červená zavařování nálev, nálev na červenou řepu, sterilovaná řepa, zavarujeme cervenou repu, červená řepa nálev, recept na sterilovanou červenou řepu, nalev na zavarovani cervene repy, jak zavařovat červenou řepu

Suroviny:
řepa červená, voda, cukr krystal, ocet, deko, sladidlo umělé, semínka fenyklová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu