Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní játra na zázvoru

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 696 kJ /
883 kcal
Bílkoviny8,05 g
Tuky85,03 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 3,38 g
Sůl8,20 g
Sacharidy19,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater, které jsme omyli a osušili. Krok 2: Opečeme dost a po obou stranách, aby byla šťáva pěkně hnědá, popepříme, pocákáme Sójovou omáčkou, posypeme zázvorem a zalijeme trochu vodou, necháme chvíli dusit, potom teprve osolíme dle chuti. Krok 3: Nakonec zalijeme rozpuštěným Solamylem ve vodě a té dáme tolik, abychom měli dost šťávy, promícháme, provaříme a přisypeme polovinu zelené části jarních cibulek, nakrájených na kolečka. Druhou polovinu dáme na přílohu.

Zveřejněno 31. 3. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Jídlo bylo levné a luxusní(vůbec se nestydím to napsat). Takto budu játra mockrát opakovat! Jako přílohu jsme měli brambory.

Omlouvám se za nedobré fotky, mám jiný foťák a teprve se s ním učím-mám to špatně seštelované!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní játra na zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQzn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní játra na zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQzn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Aninko, krásná fotečka a jsem moc ráda, že jste si pochutnali na dalším mém receptu, který vás nezklamal-supr:yes:

Bibinko díky za príma recept;-)dnes byl bezva oběd:-pjen jsem přidala na nudličky nakrájený paprikový poličan-potřebovala jsem se ho zbavit:-* a tady mě to celkem lákalo.Podávala jsem s knedlíkem,šťáva byla výborná:yes:Fotku přidávám a +11 bodík posílám;-):yes:

Právě jsem doumývala nádobí po tomto vynikajícím obědě. Všichni jsme si moc pochutnali:-p, měli jsme k tomu nové brambůrky, trošku tatarky... mňamka:yes:

Já vnitřnosti fakt můžu a nevím proč, jen jsem viděla název a hned jsem věděla, že je to tvůj recept. Ty jsi záruka kvality, Bibi;-):-p:yes::yes:

Papričko, zázvor jsem dala sušený, ale čerstvý by mohl taky být;-)

Všem děkuji za kladné hodnocení a fakt vyzkoušejte, je to delikatesní jídlo:-pMůj taťulda játra nijak moc nemusí, ale řekl mi, že tyhle můžu dělat častěji a pane jak to do něj lítalo:-D

Bibi:-Kvnitřnosti nevařím ale to nic nemění na tom,že si zasloužíš bodika+6:yes:

Téda Bibi, kachní jatýrka jsem ještě nejedla, ale musí chutnat báječně:-p.
Ode mě za bodíka:yes::-!

Bibi - vypadá to moc dobře.:-p :yes::yes: A zázvor dáváš sušený nebo čerstvý:-?

Bibi, ty mi dáváš, samozřejmě jsem myslela na prvním místě libeček, ale ty jsi pokušitelka, s tou hlívou .:-O...:-*:-*:-p:yes: a představivost už maká za mě :-D:yes:

Špagetko, a víš, že se pokusím to uhodnout co tam přidáš:-?tak buď libeček, nebo hlívu:-?Schválně, nic jiného mě nenapadá:-D Tu slaninu kupujeme u soukromníka, který si jí dělá sám a zaudí jí, je výborná a šťavnatá a Váhalova je taky supr slanina;-)

Játýrka mňam:-p:yes::yes:+3

Bibi,to je dobře, že není fotka ostrá.On stačí jen náznak a popis...:-D;-) Dělám si legraci, náhodou to vypadá tak, že se ještě jednoou holt projdu do krámu, no... Zázvor taky můžu vlastně všude a jatýrka...:-*:-* ale hádej, co zkusím přidat ještě, uhodneš? Docela se mi zdá, že tam pasuje :-D? Jinak :yes::yes::yes:a už letí :-K
Jo ale víš že zkusím spíš Vahalovu slaninu? Mně připadá šťanatější.

Teda Bibi,jak čtu na zázvoru,tak hned vím,že je to od tebe:-Dzase další inspirace a myslím,že dobrá:-pco,myslím,určitě je dobrá:yes:už mám vyzkoušené,že se zázvorem je dobré vše,dá tomu jídlu takovou zvláštní,pikantní chuť:-pmáš ode mne prvního bodíka:yes::yes:

Tématické fráze:
kachní játra, kachní játra recept, játra na zázvoru, kachní játra recepty, recept na kachní játra, kachni vnitrnosti, kachní játra dle pohlreicha, kachní jatýrka, recepty kachní játra, kachníjátra, recept kachní játra, nebo kachní játra recept, kachní játra-recepty, vnitrnosti z kachny, pokrmy ze zázvoru, kachní játra - recept, játra se zázvorem, jatra na zazvoru recept, kaceni vnitrnosti, cerstvi zazvor jak vypada

Suroviny:
játra kachní, cibulka jarní, cibule, česnek, slanina anglická, omáčka sojová, zázvor, olej olivový, solamyl, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu