Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční slepičí polévka

Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité nevařit jej zprudka, ale pomalu táhnout na mírnějším plameni.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 130 min

145 min (15 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie149 kJ /
36 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici pořádně očistíme a naporcujeme. Krok 2: Do hrnce dáme studenou vodu a vložíme díly slepice. Na malém plamenu táhneme vývar k bodu varu. Krok 3: Jakmile se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji odstraníme a vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme. Krok 4: Nadále vaříme tak, že vývar jen probublává v zakrytém hrnci. Krok 5: Až je slepice uvařena (dle stáří slepice) cca 2 hodiny, tak vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle. Krok 6: Pomalu vaříme do změknutí nudlí a podáváme.

TIP: Jak připravit domácí nudle do polévky

Zveřejněno 5. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční slepičí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0wr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční slepičí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0wr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Já tam ještě přidávám pár stroužků česneku a větvičku tymiánu :yes:

Petra:Delam to stejne.
Rychle lze tuk vysrazet i kostkou ledu zabalenou v gaze.

Vývar dělám vždy den dopředu, přecedím ho, nechám zchladnout a poté dám do lednice, druhý den seberu tuk lžící, a dám vše ostatní - maso na kousky, zeleninu... Nemám ráda mastný vývar, takže to tak dělám pokaždé. :-)
Papírovou utěrkou jsem to zkoušela jednou a není to ono... Navíc namáčet papírovou utěrku do polévky není nic moc :o)

majka-24:
Zda bude moc mastná?
Bude:-)

No, tuk lze posbírat opatrně naběračkou (či PL). V užší nádobě se to dělá lépe.
Nebo jak píše Petra: - toť nejefektivnější, avšak časově nejnáročnější způsob.
Nebo tuk vyplavit;-)
Ááá nééébo: někteří zoufalci "odsají" tuk pomocí papírových kuchyňských utěrek:-8

majka-24: já to dělám u vývarů tak, že po zchlazení vývaru seberu tuk, který se na povrchu usadil a ztuhnul.

casino:nebude pak moc mastná?

Majka:
4

Kolik tak slepic budu potřebovat na 10-15 litrů polévky?

Kolik slepic budu potřebovat na 15 litrů polévky?

dobrý :yes:, akorát ty prsa a stehýnka použiju jinak - na slepici na paprice (mňam :-)), a do polévky nakrájím ostatním maso, které jsem obral z kostí - moje oblíbená polévka :-!

Slepici polevka je u nas velice oblibena. Tuto bych si hned dala ,tudiz jsem ji hned pridala na nas jidelnicek na pristi tyden.
Dik za recepis

Zdena:také nudle vařím jako ty;-)

Nudle doporučuji vařit zvlášť.;-) Nudle nikdy nevařím v polévce, protože nudle polévku "zamoučí". Nudle vařím v osolené vodě zvlášť - v jiném hrnci. A po uvaření je scedím a ještě propláchnu studenou vodou. Nechám na sitku okapat a až pak je vkládám do vývaru. A to je pak sváteční polévka se vším všude.:-p

:-p:yes:

Proběhla výměna fotek ;-);-);-)

Otto na tu bych teď měla velikou chuť:yes::yes:

:yes:

Tématické fráze:
slepici polevka, slepičí vývar, slepičí polévka recept, polevka ze slepice, slepičí vývar recept, recept na slepici polevku, sváteční polévka, sváteční polévky, slepičí polévka videorecept, slepici polivka, vývar ze slepice, silná slepičí polévka, polévka slepičí, recept slepičí polévka, slepice na polévku, slepičí vývar pohlreich, slepici polevka recepty, slepičí polévka v pomalém hrnci, slepičípolévka, vaříme slepici

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, cibulka jarní, nudle polévkové, sůl

Přidat fotografie receptu