Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

J. A.

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 710 kJ /
1 604 kcal
Bílkoviny82,65 g
Tuky55,23 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy189,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, vejce a vody vypracuji těsto, nemá se lepit ani drobit. Krok 2: Mleté maso důkladně promíchám s vodou, (řádné propracování nevytvoří z vařeného masa tvrdé kousky), přidám cibuli, okořením. Krok 3: Ve větším mikroténovém sáčku vyválím polovinu hotového těsta, nepodsypávám moukou. Krok 4: Vykrajuji kolečka dle potřeby, někdo rád malé, jiný větší, záleží na každém. Kolečka naplním masovou směsí, uzavřu, vytvořím klobouček. Krok 5: Hotové vařím ve vývaru či osolené vodě 5-10 min. podle velikosti. Až vyplavou, vypnu a nechám dojít.

Podávám jak kdo má rád.

Zveřejněno 5. 4. 2010

Poznámka autorky J. A.

Popis práce s foto- http://ano1.mujblog.centrum.cz/clanky/Pelmene-ty-n...

Možná se zdá složité, není, stačí vyzkoušet a jde to skoro samo :)

Netřeba používat vejce na slepování, bez podsypávání moukou drží těsto dobře. Poslední kousky mohou "trochu trucovat", stačí namočit prstíky do studené vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgDr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgDr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Já dělám pelmeně s různými přílohami. Např ještě horké posypu Nivou a přidán zakysanku, nebo připravíme špenát a jako přílohu opět pelmeně. Vždycky si pochutnáme. Jsou dobré i s povařenou brokolicí, Nivou a zakysankou. Dobrou chuť.

My pelmeně děláme s ukrajinskou houbovou omáčkou z ukr. hub nebo s rajskou. Jsou výborné!

My pelmeně děláme s ukrajinskou houbovou omáčkou z ukr. hub nebo s rajskou. Jsou výborné!

Nejde nepřidat svůj názor. Před několika lety jsem je dostala jako večeři na návštěvě u mojí výborné kamarádky - ukrajinky. Na poprvé jsem je snědla skoro ze slušnosti, napodruhé už chutnaly, na potřetí jsem se nemohla dočkat. Teď je dělám docela často, ale jen pro sebe příteli nechutnají. Jím je zalité citronovou šťávou, omaštěné máslem, hodně osolené a opepřené a jinou verzi ani zkoušet nebudu, toto je totiž bomba. Kamarádka mi dovezla z Ukrajiny i takový litinový plát - vypadá jako plástev od včel a to jde od ruky jedna báseň. Už se na ně těším, bod letí!:yes:

Vařila jsem je o víkendu s rajskou omajdou. Byly vynikající,takže dávám bodík :-)

romkla držím palce abys byla spokojená, chutě lze doladit a dej vědět prosím. Raději čtu že chutnalo :)) dankaaa zajímavá kombinace, prozraď recept na polévku z řepy, díky J.

tak pro inspiraci přináším i své zážitky s pelmeněmi...u nás se dávají do polévky - vývaru z červené řepy. říkáme jí plameňáková polívka - když jsme byly malé dětičky lépe se to pamatovalo :-) A je to taky moc dobré.

ňami píšu hned bod+ to prostě musí zkusit a myslím že s brynzou to může být úchvatné zvláště když se to pak ještě navrch posype řádně opraženou slaninkou

Ostatním děvčatům děkuji za podporu, neboť i u nás někteří muži tento výtečný pokrm prostě nemusí, nebo jen jako přílohu, což z mého pohledu je "barbařina" :))A jistě vyzkouším parmazán, zajímavý nápad, díky :-)) Všem díky a hodně inspirace u plotny :-)):-K;-)

michsamant - u nás vítězí rozpuštěné máslo + ocet naředěn bujonem, nebo místo másla olej. Ale znám člověka, který je rád s rajskou omáčkou. Vyzkoušej pár kousků, první ochutnej jen tak, uvidíš, chuťové buňky napoví s čím budou chutnat. Možností je opravdu hodně :)ostatní nápady zde popsané vyzkoušej, toto jídlo má velikou výhodu, vždy může chutnat jinak :)):-)

:-p:yes::yes::-K

Ty miluju! Plním mletým masem s cibulkou a harmonií chuti, dělá to tak moje švagrová Světlana a jsou výborné!:yes::-p
My si trochu upravili s čím to podávat...manželovi to děsně chutná s houbovým gulášem a já klasika se zakyslou smetanou a cibulkou. :-p

Nejraději je máme jen s cibulkou, nebo s brynzou a plním je uzeným je to lahůdka :-)) posílám bod :yes: :yes:

Veľmi pekné! +

J. A.,Pelmeně přímo miluji a dělám si je dost často i když taťulda je až tak nemusí. Dávám ti boda:yes:

Tématické fráze:
pelmeně plněné mletým masem, pelmene, těsto na pelmeně, ukrajinské pelmeně, pelmení, pelmeně s mletým masem, pelmeně recept, pelmení recept, recepty pelmeně, pelmeně s brynzou, s čím podávat pelmeně, pelmeně těsto, plněné pelmeně, recept na pelmeně, co jsou pelměně, pelmene s masem, pelmeně s tvarohem, vyborne pelmene, pelmeni recepty, palmene

Suroviny:
mouka hrubá, vejce, voda, maso mleté, voda, cibule, sůl, koření na mleté maso, vývar

Přidat fotografie receptu