Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč je pomalu vařená polévka plná zeleniny, masa a červené řepy. Díky postupnému restování a dušení získá hlubokou chuť, která se nedá uspěchat ani nahradit. Každá lžíce je důkazem, že poctivost v kuchyni má smysl.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 999 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 46,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ukrajinský boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/79q1
Moje poznámka
Ukrajinský boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/79q1
Nejnovější recepty
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 5 minutami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno před 16 hodinami
Kančí nudličky
Přidáno před 16 hodinami
Nakládaný křen
Přidáno před 22 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 22 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno 12. 9. 2025 08:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové Míša řezy
Beruna před 31 minutami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Ilack před 41 minutami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 56 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Bertas před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Cecilka21 před 2 hodinami
Nejlepší špenát
Ellen1 před 2 hodinami
Koprová omáčka
albatevi před 2 hodinami
Brambory zapečené s nivou a porkem
bohdana před 2 hodinami
Polévka z uzeného vývaru s mrkví a brokolicí a smaženicí
trdlo před 3 hodinami
Kulajda z naložených a sušených hub
albatevi před 3 hodinami
Tématické fráze:
boršč podle rodilé ukrajinky,
recept na boršt,
boršt,
borsč,
bořč,
borč recept,
boršč recept,
borst recept,
recept na boršč,
ukrajinske recepty,
ukrainsky borsc,
polévka boršt,
recepty boršt,
borst polevka,
recept boršť,
borč recepty,
jak uvarit borsc,
polévka bořč,
ruský bořč,
rusky borc polevka
Suroviny:
maso vepřové,
řepa červená,
zelí bílé,
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
pepř mletý,
sůl,
vegeta,
olej,
smetana zakysaná,
petrželka
Komentáře (19)
petulka:je to vec vkusu, niekomu chuti majoneza, niekomu smotana...
byl vynikající,ale nikdy jsem se ho nenaučila vařit,tak snad si na něm z tohoto receptíku pošmáknu...