Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litý perník

Hrnkové recepty jsou k nezaplacení, to věděly už naše babičky. Ať už jste někde na chalupě nebo jen nemáte váhu po ruce, bude se vám hodit recept na litý perník. Rychlý a jednoduchý moučník, který milují především děti.

Hodnocení receptu je 4,9 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DESNA DESNA

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 095 kJ /
5 520 kcal
Bílkoviny84,86 g
Tuky282,87 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 314 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy645,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience smícháme v míse dohromady do hladkého těsta. Krok 2: Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného pekáče a dáme péct na 180 °C. Krok 3: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 4: Vychladlý perník můžeme polít čokoládou nebo stačí posypat moučkovým cukrem.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu

Zveřejněno 10. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOrD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOrD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Vláčný perník, který je chuťově vynikající. :) Ukládám recept :)

Výborný. Hned byl pryč :-*:yes:

Teplotu jsem v receptu upravila.

eLuckaN: Jestli můžu odpovědět, na 150 st. je hodně málo. Perník určitě na 180-200, podle vaší trouby. Já třeba v mé troubě i na 220 st.

Ahoj. Prosím jak dlouho pečete? Peču v klasické el. troubě na 150°už skoro hodinu a těsto je uprostřed hodně syrové.

Děkuji za recept. :-KPerníček nadýchaný, jemný. Hned po upečení jsem potřela zakysanou smetanou. Výborný.Posílám bodíky.

Výborný, jemný. Pekla jsem i bezlepkový pro dceru. Povedly se oba :-8

zizala: snažíme se podobné komentáře vychytávat a mazat - ale fakt nesedíme trvale na síti, takže občas něco proklouzne, ale věř, že nahodilá benevolence to opravdu není:-(

hosta: To vůbec nebylo myšlené na Tebe, posílám SZ.

Opravdu vyborna a rychla buchta! Krasne vlacna. Mnaaam! Dekuji pani za recept.

pudink se tak sype jen ten prášek bez vaření?

Hanka: zcela určitě:-)

Prosím Vás jak dlouho pečete??? Děkuji

Deniska: peču to přes 15 min a stále jen těsto :-O

Dobry

Super recept. Já jsem buchtu vytunila ještě trochou rumu a půl lžičky kávy. Mnam, moc chutnala celé rodině!:-K

za me taky bodicek:-K super rychlovka,jeste jsem nam ten pernicek trosku vymazlila oriskama a rozinkama plus polila cokoladou:-p

Posílám bodík.. Včera jsem upekla a má ohromný úspěch. Perník peču dost často, ale tenhle asi vyhraje.. :-) Díky za dobrůtku.. :-K

Tématické fráze:
perník litý na plech, nejlepší domácí perník na plech, lity pernik na plech, výborný litý perník, nejlepší perník, perník recept, dobrý perník, domácí litý perník, recept na dobrý perník, dobry perník recept, perník s jogurtem, recepty pernik, domácí perníková buchta, hrníčkový perník s jogurtem, jak upect dobry pernik, nejlepší recepty perník, nejlepší recept na perník na plechu, dobrý perník recepty, perník, buchta pernik

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, olej, mléko, vejce, kakao, pudink čokoládový, prášek do perníku, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu