Zelnačka podle mé chuti
Tato polévka je ideální volbou pro každého, kdo si rád přizpůsobí jídlo podle svých preferencí. Ať už máte rádi výraznější kyselost, jemnější chuť nebo spíše kořeněné a syté varianty, tato zelňačka vám umožní upravit ingredience tak, aby vyhovovaly právě vašemu vkusu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 484 kJ / 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,98 g |
Tuky | 2,26 g |
Vláknina | 39,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 101,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nadrobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
Krok 2: Zatím oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme klobásu na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce.
Krok 3: Nakrájíme žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu ať si nakrájí každý podle svého uvážení. Vše dáme vařit do hrnce. Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku.
Krok 4: Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru. Necháme uležet do druhého dne v lednici.
Zveřejněno 13. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelnačka podle mé chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99oB
Moje poznámka
Zelnačka podle mé chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99oB
Nejnovější recepty
Mini tiramisu
Přidáno před 1 hodinou
Brynzové halušky III
Přidáno před 14 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 23 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso v celerové omáčce
ZdenaUvizlova před 36 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
El.Magios před 54 minutami
Těsto na pizzu
El.Magios před 57 minutami
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 6 hodinami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Trol60 před 7 hodinami
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 13 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 14 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 14 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Tématické fráze:
zelnačka,
zelnačka recept,
zelˇnačka,
recept zelnačka,
zel%načka,
zelˇˇnačka,
zelnačka-recept,
zel,
zelnačka recepty,
recept na zelňačku,
zel`na4ka,
zel'načka,
recept zel'načka,
zel´načka,
recepty zelnačka,
brambory krty,
receptz na polévku zel´načka,
zel¨nacka,
polevka s ruzickovou kapustou,
zelnice uležet
Suroviny:
zelí bílé,
žampióny,
kapusta růžičková,
mrkev,
cibule,
česnek,
klobása pikantní,
brambory,
máslo,
majoránka,
paprika,
sůl,
cukr,
koření nové koření,
pepř mletý,
bobkový list,
cukr
Komentáře (8)