Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s krémem

Buchtičky s krémem vás přenesou do dětství a připomenou vám vaše léta u babičky. Příprava buchtiček sice vyžaduje trochu zručnosti, ale s naším podrobným postupem je určitě zvládnete. Koneckonců, co kdybyste tvarování buchtiček nechali na dětech?

Hodnocení receptu je 4,9 (216×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 75 minut kynutí

75 min (55 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 75 minut kynutí)

Suroviny pro 4 porce

pekáček nebo forma o velikosti 35x25 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 216 kJ /
4 354 kcal
Bílkoviny115,50 g
Tuky63,98 g
Vláknina24,66 g
Cholesterol 309 mg
Sodík 928 mg
Sůl2,23 g
Sacharidy806,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme 1 lžičku cukru, trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Krok 2: V míse smícháme prosátou mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Krok 3: Přidáme vejce, žloutek, kvásek a mléko a nakonec rozpuštěné máslo. Krok 4: Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu, až zdvojnásobí objem. Krok 5: Pekáček vymažeme máslem. Krok 6: Po vykynutí přesuneme těsto na pomoučený vál a rozdělíme jej na 6-7 dílů. Z každého dílu vyválíme pramen o délce asi 30 cm a odkrajujeme z něj malé dílky o velikosti maximálně 2x2 cm. Z každého dílku vytvarujeme malou buchtičku. Krok 7: Buchtičky rovnáme v malých rozestupech do připraveného pekáčku, hezky vedle sebe, a promastíme je rozpuštěným máslem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut dokynout. Krok 8: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200 °C dozlatova asi 20 minut. Krok 9: Krém: Ve 150 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka přivedeme k varu, ztlumíme plamen a přilijeme pudinkovou směs. Důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Na závěr vmícháme rum a dále již nevaříme. Krok 10: Upečené buchtičky rozdělíme na talíře a zalijeme horkým pudinkovým krémem. Můžeme dozdobit bobulovým ovocem.

TIP: Oblíbené recepty na buchtičky s krémem

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (126)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Úžasné, buchticky jsou měkké jako obláček. Použila jsem i špaldovou mouku 50:50

Nevím kde se stala chyba, ale musela jsem přidat ještě aspoň půl hrnku mléka, protože to bylo jak drobenka. Vůbec se to nedalo spojit. Zatím čekám na vykynutí, tak uvidím jak to dopadne.

Klarpohl: Hned po přečtení receptu je vidět že mléka je málo. Dala bych tak 300 ml

Příště bych použila hladkou mouku a dala více másla. Použila jsem asi moc velký hrnek a buchtičky byly tuhé.

Skvele testo na buchticky, jine uz nedelame! <3 Heru nahrazuji maslem, testo je krasne vlacne, vonave. Udelam jich vic a zbytek zamrazim, kdyz pak potrebuji sahnout po rychlem obede nebo veceri pro deti, tak jako kdyz najdes :-8

Tyto buchty jsem pekla už několikrát. S těstem se dobře pracuje, krásně vykyne a buchty jsou nadýchané a dobré. :yes:

Upekla jsem, ale buchticky nebyly az tak dobre, jak jsem ocekavala.Testo nebylo nadychane, zklamani

Výborný recept. <3 Těsto jsem udělala v domácí pekárně a místo Hery použila máslo. Chutnají moc dobře :-)

Až na tu heru, tak pěkný recept. Dám máslo, udělám. Jednou za čas, proč ne :-)

Oba palce nahoru! <3:yes:

Alue444: Másla si přece dám rozehřát rovnou více na vymazání pekáčku a potírání buchtiček a pak si odeberu kolik lžic chci:-D

:-)<3:yes::yes::-K

Bylo to dobré, ale nevyhovuje mi že není řečeno kolik gramů másla do těsta patří. Měření na hrnky jsem nějak přežila, ale taky bych raději gramy. Jak mám studené máslo měřit na lžíce než ho dám rozpustit? Nandala jsem větší hrudku do hrnce a nakonec se mi zdály málo vláčné. Kdybych je dělala podruhé, rozhodně bych dala másla víc a také bych použila hladkou mouku, protože z polohrubé nemají hladkou texturu jakou si pamatuju z minulosti. A uvedené množství máčky neodpovídá napečenému množství buchtiček, k 650ml se jich sní asi čtvrtina až třetina, takže toho těsta se vlastně může dělat i poloviční množství.

Místo pracného tvoření buchtiček dpoporučuji dát na plech v celku, prsty roztáhnout a pak potřít rozpuštěným máslem ovoněným vanilkou. Nožem nebo jiným ostrým předmětem (stěrkou) nakrájet na jednotlivé buchtičky. Funguje skvěle! :-*

Zadělala jsem těsto - vše dle návodu, a je řídké… nechám vykynout, a věřím, že budou jako obláček nadýchané ???? už se těším ????

recept je skvělý povedlo se.

Tématické fráze:
buchtičky se šodo, dukátové buchtičky nejlepší rychlý recept, buchtičky se šodou, buchtičky s pudinkem, dukátové buchtičky nejlepší recept, buchtičky se šodo recept, buchtičky se šodo výborné, buchtičky se šodó kluci v akci, dukátové buchtičky kluci v akci, dukátové buchtičky z domácí pekárny, recept buchtičky se šodou, dukatove buchticky, buchtičky se šodou z domaci pekarny, recept buchtičky se šodo, dukatove buchticky recept, recept na buchticky se sodo, domaci dukatove buchticky, testo na dukatove buchticky, recept na buchtičky se šódou, jednoduchý krém na dukátové buchtičky

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr krupice, máslo, droždí, vejce, žloutek, sůl, cukr vanilkový, kůra citronová, máslo, mléko plnotučné, pudink vanilkový, cukr, cukr vanilkový, rum, ovoce

Přidat fotografie receptu