Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí curry

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

opuncie opuncie

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 148 kJ /
1 469 kcal
Bílkoviny199,95 g
Tuky10,26 g
Vláknina64,61 g
Cholesterol 413 mg
Sodík 516 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy133,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechno nakrájíme a uchystáme na misky, abychom pak jen přidávali do pánve. Krok 2: Konzervy otevřeme, kokosové mléko rozdělíme - do šálku slejeme řídší poloprůhledné mléko, které je navrchu a v plechovce necháme krém. Krok 3: Na pánvi rozpálíme máslo a přidáme včechno koření. Používám velký wok z černého plechu. Asi minutu smažíme a během smažení přidáme 1 - 2 lžíce kokosového krému ze dna plechovky, aby se směs nespálila. Přidáme cibuli a po částečném zasmažení česnek. Smažíme už jen chvilku, aby nezhořkl. Krok 4: Do pánve vlejeme rajčata, plechovku naplníme teplou vodou a přilijeme k obsahu. Jakmile začne vařit, vložíme maso, stáhneme plamen, přiklopíme a jemně dusíme, spíš jenom táhneme 30 - 40 minut. Krok 5: Pak odklopíme, vlejeme řídké mléko i krém a dusíme ještě asi 15 minut. Okořeníme sekaným koriandrem a ozdobíme celými lístky. Já nesolím, ale kdo chce, může přisolit. Krok 6: Servírujeme s rýží, hladkou nebo okořeněnou trochu šafránem. Nejraději mám rýži dělanou v rýžovaru nebo v MW. Dobrý je k němu indická placka naan, nedělám ji, ale kupuju, potřebuje zvláštní pec. Jídlo nejlépe vypadá servírované v tradičních indických otevřených kotlících s velkými uchy. Krok 7: Tip: Pokud Vám jídlo (nejen toto, jakékoliv indické na základě curry směsi) přijde příliš pálivé, jeho pálivost lze zmírnit přidání bílého jogurtu. Jako nejlepší nápoj mi k jakémukoliv curry přijde čaj, třeba ten koloniální - hodně silný, černý, s trochou mléka. Dobrou chuť!

Zveřejněno 16. 4. 2010

Poznámka autora opuncie

Fotografie plechovky kokosového mléka a curry prášků jsou staženy ze stránek e-shopu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí curry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0DM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí curry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0DM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

pekna fotka :yes:

Ale ani tato se mi nezdá, je to jídlo dost tmavé:-( ráda bych ho také vyskoušela, kuřecí curry znám ale trochu jinak:-8

Radko, této fotky se to netýká, michsamant myslela jinou.

Já teda s michsamant musím souhlasit, nevím podle ingrediencí a barev použitého jídla to musí být světlejší:-O A zrovna tento tip kokosového mléka je dost hustý a výrazný bílé barvy a jídlo na obrázku je dost tmavé vůči tomu, no nevím, nebyl při vaření nějak změněn postup?

Aby bolo jasne, o ktorej fotke som hovorila a nebola som tu za blbca (pretoze som si dovolila ozvat sa) http://niyasworld.blogspot.com/2009/11/tandoori-ch... Fotka cislo 2 na tomto linku. A nie je to ani kuracie kari, ale jahnacie. Takze bolo od veci tu na mna reagovat,ze kohosi bombardujem. Chcela som to prebrat v sukromi (cez vzkazy, co som aj urobila), aby tu nebola z toho zbytocna hadka, ale vidim,ze slusne sa tu asi ozaj nic neda a treba vsetko nahlas....

:-O:-?

Nikoho som nebombardovala, slusne som napisala sukromnu spravu. Ked sa ktosi vykruca a jednoducho je to nefer, tak som to napisala teda sem, nech sa vyjadria ostatne uzivatelky. To je vsetko.

Fotka jídla byla z mého archivu, ale ano, mezi fotografiemi byly i fotky převzaté ze stránek e-shopu. Vystavena trvalému bombardování ze strany Mischmanty jsem se rozhodla je odstranit.

ta fotka nezodpoveda receptu a predpokladam,ze je stiahnuta z netu...ak sa uz mozu pridavat cudzie fotky, usmernite ma, dakujem

Mňam :-p :yes::yes:

Zajímavý recept:yes::yes:+8

urcite?

Na obrázku není, ale mám v zásobě recept s cizrnou.

nezabudla si do surovin a postupu napisat lupany hrasok alebo sosovicu? lebo na obrazku to vidno.

No, tady je to s kořením síla. jak už jsem se zmiňovala, taky fakt chcípl pes:-S. V Albertu nemají momentálně ani barevný pepř, co mi došel. Spagi se sousedy? Ti když mne vidí, už se ptají, co ode mne zase dnes bude vonět:-D a málokdo se vařením zabývá, jako já. Aspoň mám ten dojem. V tom malém obchůdku, co tady má soukromnice už když beru něco jiného, než běžný sortiment se ptají "tak co to dneska bude?" Jak píše Jenny, někdy se na mne v Albertu dívají, jako bych spadla z Marsu, díky Bohu za obchod OREL, jinak řečeno COOP, tam to možná není luxusní, jako v jiných marketech, ale oni mají mnohem víc, než Hypernova, Albert a Billa:-/

Tématické fráze:
curry, jak odstranit pálivost z jídla, curry recept, jak zmírnit pálivost jídla, jak zmírnit pálivé jídlo, jak odstranit pálivost jídla, odstraneni palivosti, indické kuřecí curry, odstraněni pálivosti jidla, recept na curry, recept curry, odstraneni palivosti paprik, odstranění palivosti papriky, curry recepty, jak zmírnit pálivost v jídle, indicke curry, pálivé papriky odstranění pálivosti, odstranění pálivosti pokrmu, jak odstranit pálivost, jak odstranit pálivost paprik

Suroviny:
maso kuřecí, cibule, česnek, koření kari madraské, kurkuma, koření garam masala, římský kmín mletý, chilli, mléko kokosové, ghee, rajče, voda, koriandr

Přidat fotografie receptu