Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná bůčková kapsa

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 461 kJ /
5 846 kcal
Bílkoviny258,52 g
Tuky521,45 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 805 mg
Sodík 1,22 g
Sůl2,20 g
Sacharidy26,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček si omyjeme a dáme na linku. Krok 2: Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka, nejlépe tam, kde je to měkké a dobře se řeže. Krok 3: Osolíme, vnitřek vymažeme kremžskou hořčicí. Krok 4: Vložíme náplň. Krok 5: Sešijeme potrav. nití. Krok 6: Do pekáčku nakrájíme na půl kolečka cibulku. Krok 7: Na ni vložíme bůček tak, aby ten tlustý, tvrdší kus byl nahoře. Krok 8: Kůži prořežeme- uděláme mřížku, aby se lépe vypékal tuk. Krok 9: Pokmínujeme, očesnekujeme a podlijeme cca 2 dcl vody. Žádný olej ani jiný tuk nedáváme, bůček má tuku dost. Krok 10: Pečeme zaklopené cca 1,5 hodiny na 250 °C. Krok 11: Odklopíme, podlijeme a dopečeme ještě podle potřeby na 200 °C cca 30 minut. Krok 12: Bůček vyndáme a výpek dáme na plotnu. Podlejime trochou vody a vaříme, přidáme 1/2 kostky masoxu nebo podravku, jak kdo má rád a podle potřeby dosolíme. Krok 13: Zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody s hořčicí. Krok 14: Převaříme cca 5 minutek, aby nebyla cítit mouka. Je z toho asi půl litru šťávy.

Zveřejněno 18. 4. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Podléváme s ní maso. Podáváme s knedlíkem, se zelím, s bramborem, nebo jen tak, s chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná bůčková kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQB2

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná bůčková kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQB2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Taky dělám,plním pokaždé něčím jiným:-p:yes:+6

Já bůček plním mandlovou nádivkou, ale toto vypadá také moc pěkně a k této dobrůtce je bodík na cestě :yes::-p

:yes::yes:

Já dělávám tuhle kapsu, ale plním ji jinak. Ta náplň je z toho nejlepší;-):-p:yes::yes:

Ivanko to je tím že vršek masa neprořežeš. Pak je vnitřek krásně pečený a ne jak ty říkáš vařený:-8

Plněnou bůčkovou kapsu vůbec nedělám, nechutná nám protože nádivka je v bůčku vařená. Já peču nádivku v pekáčku vedle bůčku. Máme ji rádi hezky propečenou. Jinak je mňamózní jídlíčko.

:yes::yes:

Tématické fráze:
buckova kapsa, kapsa z bůčku, recept bůčková kapsa s nádivkou, nádivka do bůčku, bůček kapsa, vepřová bůčková kapsa, plněná kapsa, bůčková kapsa s nádivkou, bůčková nádivka, bůčková kapsa s nádivkou - recept, nádivka do vepřové kapsy, kapsa v bůčku, kapsa z vepřového bůčku, plněný bůček houbovou nádivkou babicovy dobroty, babicovy dobroty bůček s houbovou nadivkou, buček plněná kapsa, plněná vepřová kapsa, bucekkapsa, veprova kapsa z bucku, nadivka do buckove kapsy

Suroviny:
bůček bez kosti, kmín mletý, česnek sušený, hořčice kremžská, sůl, pepř, okurky sterilované, párky, beraní rohy, cibulka, sýr uzený, cibule, mouka hladká, hořčice, voda, masox

Přidat fotografie receptu