Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitulčina česnečka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janek78 janek78

Snadný

Suroviny

Porce: 5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 532 kJ /
1 083 kcal
Bílkoviny48,91 g
Tuky19,99 g
Vláknina67,45 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 644 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy167,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém cibulku lehce orestujeme. Přidáme pepř, nové koření a brambory. Vše dobře promícháme a ještě chvilku restujeme. Krok 2: Vše zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Když jsou brambory v polévce hotové, přidáme zeleninu a rozkvedlaná vajíčka. Opět vaříme. Krok 3: V kastrůlku si rozehřejeme máslo a necháme lehce přeškvařit. Máslo nalijeme do polévky, ještě lehce povaříme a polévku odstavíme. Krok 4: Stroužky česneku rozmačkáme v lisu na česnek a přidáme do polévky, již nevaříme. Podle chuti můžeme polévku ještě dosolit.

TIP: Kdy dát česnek do česnečky?

Zveřejněno 23. 4. 2010

Poznámka autorky janek78

Tuto polévku mám od mé kamarádky Jíti a vařím ji s úspěchem už několik let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitulčina česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r236

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitulčina česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r236

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
silná česnečka, jitulciny-recepty.cz, valašská česnečka, jana ondračkova dorty, jituščiny recepty, jak přeškvařit máslo, jitulcina kucharka, jitčiny recepty, rrcepty, chlebová česnečka, recept silná česnečka, jitulcinyrecepty.cz, silná česnečka recept, jitilviny recepty, recept na silnou cesnecku, česnečka recept, jitulčiny recepty zelenina, silna cesnecka silna domaci, česnečka silná, jak se dela cesnecka

Suroviny:
voda, vejce, cibule, česnek, směs zeleninová do polévky, brambory, máslo, koření nové koření, pepř, masox, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu