Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 1530 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 90 min

1530 min (1440 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 247 kJ /
1 732 kcal
Bílkoviny199,00 g
Tuky104,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření „ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje. Krok 2: Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a necháme uležet do druhého dne v chladu. Po uležení naskládáme plátky masa na pekáč, který vyložíme pečicím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme cca 90 minut (dlé stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké. Krok 3: Když se maso peče tak v hrnci opražíme jednu cibuli na trošce oleje a přidáme mražené zelené fazolky. Dusíme do měkka. Krok 4: Po uvaření nebo lépe po udušení slijeme tu trochu vody která ve fazolkách zůstala a necháme odstát. Krok 5: V jiném hrnci si připravíme máslovou jíšku, kterou naředíme sladkou smetanou a Ramou cremefine a lehce osolíme. Krátce provaříme a přelijeme na odstavené fazolky. Dobře promícháme a ještě chvilku společně provaříme. Krok 6: Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 23. 4. 2010

Poznámka autora Colombo65

Adžika

Je to směs koření gruzínské a arménské kuchyně. Můžeme ji používat jak na masa, ale i zeleninu. Když ji necháte odležet v kvalitním oleji v ledničce krásně uvolní své aroma, které je pro nás naprosto netradiční. Potíráme jí pak maso před jakoukoliv tepelnou úpravou. Její složení je velice vyvážené a obsahuje: papriku, česnek, koriandr, kopr sušený, chilli, saturejku, celerovou a petrželovou nať, bazalku, sůl, bobkový list a majoránku.

Zdroj:http://www.avokado.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6Vz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6Vz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

vynikající i bez pečícího papíru jde to i z grilovacím koření místo adžiky

Pěkný recept:yes: Adžika je výborné koření:yes: +

:-p:yes::yes:+10

Vepřové máme moc rádi,krkovičku obzvlášť,a tato úprava se mi zdá super!!Jen bych vynechala ten pečící papír jinak:yes::yes:

Otto nádhera:-K adžiku používám dost často,je to dobré koření:-D:yes:

Hezký kousek masa;-)Adžiku jsem si také oblíbila:-)jen kolik má prosím toto balení gramů?Já mám balení 70g tak abych byla v obraze kolik má tenhle sáček;-)+8:-)

Takhle navečer a tak úžasné papáníčko...:-O:yes:

:yes::yes:

Není to můj recept,ale myslím,že ta šťávička tam na papíře zůstane.Já dělám na pečícím papíře brambory s olejem v troubě a olej taky zůstává.:-)):yes:+5

:yes::yes::-p

Právě jsem se vrátila z olomoucké Flóry a marně jsem vzpomínala, jaká koření jsou tady nejoblíbenější.:-O A a že bylo z čeho vybírat:-)) No koření Adžika nějak nahradím, ale mám dotaz: proč se to masíčko musí péct na pečícím papíře:-? Nějak se mi to nezdá, co šťávička?? Jinak kombinace s fazolky super:yes:

Juuuuuwa, Adžika, moje nejoblíbenější koření :-) luxusní jídlo Otto :yes: +2

Otto - adžiku u nás milujeme a moc rádi používáme :-p:yes:

Tématické fráze:
vepřová krkovice recepty trochu jinak, vepřové na zelených fazolkách, vepřové na fazolkách, veprove maso na fazolkach, směs z krkovice, krkovice jinak, koření adžika, adžika, koření adžika recepty, recepty z krkovice, adžika recept, krkovice v pečícím sáčku, vepřová krkovice, úprava vepřové krkovice, recepty vepřová krkovice trochu jinak, vepřová krkovice trochu jinak, vepřová krkovička na smetaně, krkovice trochu jinak, úprava vepřové krkovičky, směs s krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, koření adžika, olej, sůl, pepř, fazolky zelené, smetana na vaření, cibule, rama cremefine, máslo

Přidat fotografie receptu