Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš podle Jirky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 745 kJ /
2 090 kcal
Bílkoviny214,80 g
Tuky128,39 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou. Krok 2: Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme naložené maso, dále protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu, nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu a zalijeme 0,5 l vody. Krok 3: Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Podáváme samozřejmě s knedlíkem......

Zveřejněno 26. 4. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28Vv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení guláš podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28Vv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Podlévám pouze kvalitním červeným vínem, nedávám mouku ani citron a místo rajského protlaku přidávám brusinky. Vkládám foto, které než jsem vyfotila, guláš byl studený :-)):-p:yes:

já tedy nevím, ale maso bylo dost kyselé, a to jsem ho měl v nálevu jen asi 15 hodin

Jiřička 27. 4. 2010 08:21
Jelení guláš jsem jedla ve Vimperku na svatbě a bylo to nezapomenutelné papaníčko. Jelení maso jsem také viděla v Makru, ale jen mražené. Koupím a vyzkouším. Dík za recept. :-p

Znám, vynikající záležitost, knedlík, omáčku na kraj půl kolečko citronu a půl kolečko pomeranče,kopec klikvy a nahoru kopeček šlehačky. Mňamózní.

Jenny určitě ano!!;-)

Jirko ano, zvyrazni chut omacky, ale ne masa. Myslim, ze divocina je prave pro svoji nezamenitelnost delikatni.

Jenny ...no nevím,jestli by ten recept šel i na srnu :-O

Ten protlak tam dost zvýrazní tu chut,nevěřil jsem tomu,ale je to tak .....;-)

Zdar Jirko, jeleni maso je opravdu na gulas perfektni, ale proc ho znasilnujes RAJSKYM PROTLAKEM?;-(

mám v mrazáku jen srnu,může být...???+6:yes:

No,mi se sem tam poštěstí dostat jelení od zetě. Myslím, že to mají z Makra a i cena je docela přijatelná;-)

Bibinka ...děkuju za upozornění ;-) ..Jelení maso jsem sháněl dlouho a nakonec ho sehnal v Tesku,maj tam plno mražené zvěřiny ;-)

Jurgen, kde vzít jelena, to bys nám neřekl viď:-?:-D
Ale má ten gulášek kráááásnou barvičku, tak bude jistě dobrej, proto ti dávám 4.bod:yes: (máš v surovinách 2x majoránku:-D)

:yes::yes::-p

:yes::-K

Tématické fráze:
jelení guláš, jelení guláš z.polreicha, guláš, jelení guláš recept, jelení maso, vynikající zvěřinový guláš, jelení maso cena, jelení guláš pohlreich, jak nalozit jeleni maso, guláš z jelena, příprava jeleního masa, recepty z jelena, jelení maso recept vaňek, jelenni gulas, gulas z jelena recept, naložení jeleního masa, recept na jelení gulaš, jelení guláš recepty, guláš ze zvěřiny, vynikající jelení guláš

Suroviny:
maso jelení, sádlo, cibule, slanina, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, sůl, koření gulášové, česnek, kmín celý, majoránka, kůra citronová, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu