Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s muškátovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 398 kJ /
1 051 kcal
Bílkoviny124,55 g
Tuky40,42 g
Vláknina30,77 g
Cholesterol 376 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy33,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme, aby se maso zatáhlo. Dusíme pod pokličkou a podléváme vývarem. Krok 2: V polovině dušení přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, muškátový oříšek a mletou papriku. Dále dusíme a podléváme. Ke konci dušení přidáme brokolici, rozdělenou na růžičky, cibuli nakrájenou na kolečka a muškátový květ. Krok 3: Necháme chvíli podusit, aby brokolice změkla (nesmí se rozvařit) a pak zahustíme jíškou z másla a mouky. Na talíři dáme na omáčku kopeček zakysané smetany.

Zveřejněno 5. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

Podáváme s knedlíky, bramborami nebo i s rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s muškátovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s muškátovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Děkuju Aničce za objevení pěkného receptu :yes: Fotka je moc pěkná :-* a ty dohady už nechutné:-// Neregistrovaní mají mnohdy pravdu, ale tady teda Petr zrovna zvolil špatný příklad.

svata matka bozia...petr neregi....som tu fakt uz strasne dlho a je jasne ze nepoznam vsetkych uzivatelov, ale tych vypuklejsich mam v oku a rebeku poznam ako uplne nekonfliktneho cloveka, nesebeckeho, nehadaveho a prijemneho. nadherne foti a uzasne kreativne vari. Novych uzivatelov vzdy podpori, podrzi ich, poradi, pomoze. Si si isty, ze si sa nepomylil, pretoze toto co pises o rebeke vobec nie je pravda a moze sa to hodit na hocikoho z nas,ale na rebeku teda absolutne nie.

Začínám se tu poslední dobou dost bavit:-D:-D až tak, že zapomenu pro co jsem sem vlastně přišla, lepší komedii nikde nenajdu:-D:-D:-D jen tak dál!!!!

Petr:vynech to ju? Rebeka má dobré recepty a je to prima baba, no a řvi, že se plácáme po ramenou.

Petr: Já že kříčím? A co vy víte o mém egu? Mě pro změnu zase nezajímáte vy.

rebeka: To nemění nic na tom, že to je obodované neobjektivně!! Zrovna vy byste neměla vůbec křičet!!!:-// Vaše ego, odkdy tu jste mi opravdu nezajímá.

Anna Kocikova: Máš krásné fotky, omáčka jistě byla dobrá a stojí za vyzkoušení :yes:

1974andrea: ano, ale v roce 2008 a Anička přidala dnes svoji...recept jsem viděla dnes poprvé

Petr: a ještě něco.. tento recept byl přidán rok před tím, než jsem objevila tento web.. a tento recept jsem díky přidané fotce a komentáři Aničky dnes objevila a obodovala, ač autorka není ze skupiny.. přeji hezký večer

rebeka:Lenky fotka už tam byla;-)

Lžička muškátového koření (oříšek a květ) mi připadá strašně moc. S tímto já tedy zacházím velmi střídmě....spíš jen tak na špičku nože, celou lžičku si tam nedovedu představit.

Petr: s dovolením.. ta byla přidána včera;-)

spagetka: Ano jistě, protože to není fotka a uživatelka "topáckých drben":-)):-)):-)) a tudíž lehce zapadne do neznáma.

Petr: Je z roku 2008 a fakt není v silách nikoho, všechny recepty evidovat.Souhlas, je výborný :-p:-p:yes::yes:

Aspoň vidíte samy, že to vaše bodování je k ničemu. po čtyřech letech má tento recept pouze 4 body a je výborný. Za to dnešní Pečená hruška, naprosto normální recept, má už 14 během chvilky.?????:-((

an, to maso je prenadherne....

Díky za pochvalu;-):-)):-K
Taková dobrota tady ležela 4 roky bez povšimnutí:-Oa my jsme si opravdu moc pochutnali:-p:yes::yes:

Anna Kocikova::-O:-O no fakt, detektiv:-8:-D má pravdu:-D
krásné foto.. a já mám hlad na to:-p;-):-D:yes:

Anna Kocikova:
Nádhera ;-);-);-)

Leni díky za moc príma recept:-!Dnes jsem podle něj chystala oběd.Měla jsem hezký kus oříšku z plecka a bylo mě ho líto krájet na kostky,tak jsem ho trošku prošpikovala prorostlejší angl.slaninou.Jinak suroviny jsem dodržela až na mletý muškátový květ,který nenám a pozměnila postup vaření.Maso jsem orestovala ze všech stran na oleji a cibuli v papiňáku,pak jsem podlila 2,5dl horké vody,přidala koření a dusila pod tlakem 30minut.Poté jsem přidala mrkev na velice tenká kolečka a brokolici a ještě jsem již bez tlaku vařila 5minut.V zakysance jsem rozmíchala trochu hladké mouky+1PL hořčice a vše ještě chvíli provařila.Příloha byla rýže a moc jsme si pochutnali:-!Posílám Ti druhý bodík,fotky a ještě jednou díky:-p+2:yes::-K

Tématické fráze:
rozdělení vepřového masa, vepřový oříšek, vepřový oříšek recept, vepřový oříšek recepty, vepřové maso oříšek, rozdeleni omacek, vepřové maso rozdělení, maso vepřový oříšek, vepřové oříšek, recept vepřový oříšek, rozdělení vepřového, rozdělení vepřového masa obrázek, recepty z vepřového oříšku, obrázek rozdělení vepřového masa, vepřová plec oříšek, recept na vepřový oříšek, vepřové maso- rozdělení, rozdělení vepřové maso, co je vepřový oříšek, vepřová plec s rajskou omáčkou

Suroviny:
plec vepřová, brokolice, mrkev, cibule, květ muškátový, ořech muškátový, paprika sušená uzená, pepř mletý, sůl, máslo, mouka hladká, olej, vývar, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu