Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka zapečená se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 138 kJ /
272 kcal
Bílkoviny19,54 g
Tuky15,33 g
Vláknina5,37 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku zalijeme horkou vodou a nechame 15 minut prikryte odstat. Krok 2: Zeleninu (salotku, mrkev, papriku, kukurice) pokrajime na libovolne kousky a rychle osmahneme na kousku masla. Primichame k pohance, pridame nasekane bylinky, cesnek, dochutime soli, peprem a chilli a poradne promichame. Krok 3: Prendame do zapekaci misky, vse zalijeme rozslehanymi vajicky a posypeme syrem. Krok 4: Peceme ve vyhrate troube na 200 stupnu do zhnednuti.

Zveřejněno 29. 4. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Pohanku nikdy nezalivame varici vodou - jiz pri 60 stupnich ztraci rutin, ktery je pro telo dulezity.

Zeleninu, koreni i bylinky je mozne volit podle rocniho obdobi - mely by byt cerstve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka zapečená se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GR4y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka zapečená se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GR4y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

dagmara49: to si pletete s jáhly, tam je třeba 3x až 4x spařit a slévat :-) jinak děkuji za recept, dnes zkusím :-) a bodík hore :-) :yes: :-K

pohanku zásadně nevařit!! opravdu ztrácí důležitý rutin..máš-li čas, jen ji propláchni a potom namoč do vody..během pár hodin se krásně rozvine a potom jen osmahni zeleninku s bylinkama a smíchej dohromady!!! přeji dobrou chuť

dagmara49: to není o ztrátě hořkosti, ale proto, že to stačí, aby se pohanka dala konzumovat

dagmara49: Ohledne spareni kvuli ztrate horkosti vim jen o jahlach, u kterych je to skutecne potreba a nejlepe opakovane. Ale u pohanky to slysim prvne

A proč se tedy všude píše že se má pohanka spařit vařící vodou aby se ztratila hořkost?

Pokud by se pohanka sparila vodou teplejsi nez 60 stupnu a pote se jeste pekla, rutin by se znicil uplne. Setrnejsi pripravou se rutin uchova a pri peceni se sice cast rutinu znici, ale cast se zachova. Samozrejme jsou i setrnejsi zpusoby pripravy nez je peceni, ale i ta trocha rutinu, ktery se zachova, telicku prospeje :-K

Zoznamujem sa bližšie s pohánkou, takže všetky recepty s ňou vítam. Oceňujem bodom.
Zaujala ma veta, že sa rutín ničí vysokou teplotou. Ale pri pečení je predsa teplota 200 stupňov...

Petrzelko, pohanka podporuje pruznost cev, bojuje s krecovymi zilami a take pomaha regenerovat jatra. Je to vyborna a moc zdrava obilnina, takze ji urcite vyzkousej :-D

Pohanka je prý moc zdravá na žíly/snad se nepletu/:-8,proto je dobře,že tady těchto receptů přibývá:-K,zasloužíš si bodíka:yes:

:-* pohanka :yes:

Miluju pohanku :-p:yes:

Tejajko a Lucinko, dekuji, ja jsem vazne blba,co? :-8:-D Ja prave pohanku taky jednou zkousela, a chutnala tak nijako, ale tohle vypada moc dobre, takze zkusim, dekuji vam devcatka :-K

Socatko koupila jsem ji v Tescu ve 300 g pytlicku. Jmenuje se to tu Sweet Shallots a jsou to takove malinke cibulky :-D
Tejajo, musela jsem se hodne premlouvat abych to vyzkousela, protoze jsem pohanku jedla jednou a nebyla to dobra zkusenost. Ale odvaha za to stala, protoze tohle mi fakt moc chutnalo :-D

Lucka, pochvala a veľký bodisko za pohánku :-D:yes::yes::yes:

socinko, šalotka je druh cibule, oproti klasickej cibuli je menej štipľavá, jej lupene sú troška fialkasté. Používa sa hlavne v studenej kuchyni, ale aj na varenie je výborná.
Pozri .
http://www.agroserver.sk/news/polnohospodarstvo-ci...

Tématické fráze:
pohanka recepty výborné, pohanka recepty, pohanka se zeleninou, pohanka, zapečená pohanka, recepty z pohanky lámanky, pohanka a její účinky na zdraví, recepty pohanka, pohanka zapečená, zapékaná pohanka se zeleninou, pohanka recept, recepty z pohanky, pohanka v kuchyni, recept pohanka, pokrmy z pohanky recepty, zapečená pohanka recepty, pohanka vaření, recepty na pohanku, zapečená pohanka s tofu, pohanka se zeleninou recepty

Suroviny:
pohanka, voda, česnek, bylinky, cibule šalotka, mrkev, paprika čerstvá červená, kukuřice, vejce, sýr mozzarella, sůl, pepř, chilli

Přidat fotografie receptu