Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová čalamáda II.

Pokud jste přinesli košík plný hub a nevíte, jak je upotřebit, vyzkoušejte připravit houbovou čalamádu, po které můžete bez obav sáhnout i v zimních měsících. Čalamáda skvěle chutná samotná, ale hodí se také jako příloha k masu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby odležení do druhého dne

95 min (25 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

záleží na velikosti plněných sklenic

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 861 kJ /
2 118 kcal
Bílkoviny41,70 g
Tuky105,72 g
Vláknina87,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,63 g
Sůl19,00 g
Sacharidy211,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Z papriky vykrojíme semeník, očistíme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno (cca 1x1cm). Krok 2: Houby krátce povaříme, zhruba 2-3 minuty a poté propláchneme. Krok 3: Z octa, oleje, ostrého kečup, soli, nového koření, bobkových listů, sušených chilli papriček a cukru, svaříme nálev. Koření vyndáme a nálev necháme vychladnout. Krok 4: Houby, papriku a cibuli plníme do sklenic a zalijeme zchladlým nálevem. Zavíčkujeme, otřeme hrdla a necháme jeden den odležet v chladnu. Krok 5: Druhý den sterilujeme zhruba 1 hodinu. Hotovou čalamádu uchováváme ve chladnu.

TIP: Jak sterilovat houby?

Zveřejněno 3. 5. 2010

Poznámka autorky isindy

Recept mám od maminky. Dávám do malých skleniček např. od výživy či marmelád, lépe se spotřebuje při jednom jídle a nehrozí hromadění načatých sklenic v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová čalamáda II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Brwn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová čalamáda II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Brwn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tenhle salát znám, je moc dobrý, osvědčil se mi pod maso a nebo jako salát doplněný čerstvou zeleninou a třeba šunkou k večeři :-p:yes: Doporučuju a posílám bod.

hosta: vidíš, poslušná dcera, jen jsi houkla, už raději zavítala. No jo, maminka se musí poslouchat furt und furt:-D:-D:-D:-D:-D
Ivo a kam zase prcháš? Poseď chvíli nééééé :-)):-)):-)):-));-);-)

hosta: nojoooonoooo:-8:-D však jste si poradily i beze mne:yes: už jsem zavítala :-8, hezké to máš, hezké ;-):-p:-D já snad zase začnu vařit, doma to vypadá na vzpouru spolubydlících, nerada bych, aby mi schovali klíče od Bubliny :-O:-//:-D

spagetka: No ty jsi moderátor na svém místě - díky, to je fofr, vidíš, ani Ivanu nepotřebujeme, ať klidně trajdá na motorce, stejně zmokne:-D:-D

hosta: Jituško, asi takto? ;-);-);-):-D:-D:-D

Tenhle můj recept sem kdysi dala Ivana, Bibinka někdy v rámci boje:-)) přidala fotku, která je dost o něčem jiném , přidala jsem, jak to má skutečně vypadat - možná by bylo dobré ji vyměnit za hlavní. Hej, Ivano, koukej mamince vyhovět a změň to - pokud sem ještě někdy zavítáš:-D

bohužel už doma nemám ani skleničku, takže zatím bez fota, poslední ze mě vyloudila kamarádka. Ale dodám, jakmile začnou houby...;-)

Ukládám.:yes:

Znám něco hodně podobného;-):yes::yes:

Tématické fráze:
houbová čalamáda, houbová čalamáda s kečupem, čalamáda nejlepší - recepty, čalamada s houbami, čalamáda z hub s kečupem, recept houbova calamada, houbová čalámáda recept, nejlepší houbová čalamáda, čalamáda s houbami a kečupem, zavařené houby s kečupem, houbová čalamáda s paprikou, houby s paprikou a kecupem, čalamáda z hub, recepty houbová čalamáda, čalamáda nejlepší recepty, houbové zavařeniny, houbová čalamáda se zeleninou, nejlepší čalamáda, calamada, čalamáda houbová

Suroviny:
houby, paprika, cibule, ocet, olej, kečup ostrý, sůl, koření nové koření, bobkový list, chilli paprika sušená, cukr písek

Přidat fotografie receptu