Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 702 kJ / 1 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,15 g |
Tuky | 108,52 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 142 mg |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 70,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme si mletou papriku se solí a v tom vyválíme nudličky masa, které zprudka orestujeme, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, trochu osmažíme, zalijeme maso vodou s masoxem a dusíme.
Krok 2: Papriky a pórek nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky, jarní cibulku na kolečka, žampióny, česnek na plátky a vše přidáme tak po půl hodině dušení k masu, osolíme a dusíme dál.
Krok 3: Mouku si rozmícháme v kysané smetaně, přidáme rajský protlak, znovu promícháme a vlijeme do omáčky, mícháme a ještě chvilku povaříme.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J80l
Moje poznámka
Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J80l
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 16 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 19 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 19 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Mangové mochi pro Áňu. Jednoduchou verzi japonské speciality uděláte v mikrovlnce jen ze tři ingrediencí
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocná buchta ze zakysané smetany
Neregistrovaný před 1 minutou
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Neregistrovaný před 21 minutami
Tvarohová náplň (nádivka)
Neregistrovaný před 23 minutami
Retro chlebíčky
Neregistrovaný před 29 minutami
Křehké vafle
Neregistrovaný před 29 minutami
Sladkokyselá hrachová kaše
Neregistrovaný před 30 minutami
Tradiční paštikové koření
Neregistrovaný před 31 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 51 minutami
Tvarůžková pomazánka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Pavel Janak před 1 hodinou
Tématické fráze:
vepřový tokáň,
vepřová tokáń,
krůtí tokáň,
tokáň z vepřového masa,
omacka tokan,
tokáň z vepřového masa recept,
vepřové tokáň,
tokáň z vepřového,
vepřový tokáň na víně,
vepřový tokáň recept,
moravský tokáň,
tokáň vepřový,
krůtí tokáň recept,
recept krutí tokáň,
vepřové maso tokáň,
nejlepsi tokan,
recept vepřový tokáň,
tokáň vepřové maso,
tokan,
tokáň z krůtího masa
Suroviny:
plecko vepřové,
slanina,
cibule,
cibulka jarní,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
pórek,
rajče,
česnek,
žampióny,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
smetana zakysaná,
masox,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl
Komentáře (8)