Losos v bylinkové krustě a lilkové lasagne
Křupavá bramborová krusta obohacená o čerstvé bylinky zvýrazní jemnost a šťavnatost lososa, zatímco lilkové lasagne přinášejí středomořské ingredience – pečený lilek, špenát a sýr tvoří lahodné vrstvy plné chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 664 kJ / 876 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,36 g |
Tuky | 52,12 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 598 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 43,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme směs na krustu. Brambory uvaříme, vychladlé nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, vejce a řádně promícháme.
Krok 2: Dále nachystáme dopředu i lasagne. Cuketu nebo lilek (ten dopředu necháme nakrájený vypotit, vodu potom otřeme) nakrájíme na plátky, osolíme, opečeme lehce na pánvi.
Krok 3: Špenát spaříme, na pánvi podusíme s česnekem, osolíme, případně podlijeme smetanou.
Krok 4: Na vychladlé zeleninové lasagne naskládáme nachystaný špenát a mozzarellu (viz foto).
Krok 5: Filet z lososa stáhneme z kůže a krátce orestujeme na pánvi z obou stran. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Na jednotlivé porce navršíme bramborovo-bylinkovou krustu.
Krok 6: Dáme zapéct do rozpálené trouby cca 10-15 min. Současně, pokud máme i další rošt, tak dáme s lososem zapéct do horní části trouby i lasagne, ale ty stačí 5-8 min.
Zveřejněno 8. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos v bylinkové krustě a lilkové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZMA
Moje poznámka
Losos v bylinkové krustě a lilkové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZMA
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 10 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 1 minutou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 1 hodinou
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 5 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 6 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 6 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 7 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 7 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 9 hodinami
Tématické fráze:
bylinková krusta,
ryba v bylinkové krustě,
krusta,
losos s bylinkami,
pstruh v bylinkové krustě,
losos s bylinkovou krustou,
losos s krustou,
bylinková krusta recept,
losos bylinky,
strouhanková krusta,
krusta recept,
ryba ve strouhankové krustě,
bilinková krusta,
v bylinkové krustě,
losos recepty s bylinkami,
ryba s bylinkovou krustou,
losos,
recepty losos a bylinky,
bylinkova krusta na ryby,
pstruh v kruste
Suroviny:
losos,
olej olivový,
sůl,
šťáva citronová,
brambory,
vejce,
bazalka čerstvá,
koření oregáno čerstvé,
sůl,
pepř mletý,
cuketa,
špenát listový,
sýr mozzarella,
česnek,
sůl,
smetana
Komentáře (24)