Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s hořčicovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 691 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny213,68 g
Tuky46,57 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,35 g
Sacharidy19,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu převážeme nití, aby si udržela požadovaný tvar (váleček). Krok 2: Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy. Krok 3: Vepřovou kýtu potřeme rychlostí PRAGANDA, bohatě posypeme kmínem. Maso dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne. Krok 4: Po uležení maso potřeme trochou oleje a zprudka na pánvi opečeme ze všech stran. Krok 5: Pečeme v římském hrnci podlité vodou. K pečeni dáme dvě mrkve, 4 celé stroužky česneku a celou cibuli i se slupkou. Dáme péct do trouby na mírnou teplotu. Krok 6: Po 45 minutách mírného pečení případně doplníme vodu a pečeme ještě 20 minut do zlatova. Omáčku připravíme tak, že štávu (vývar) z uvedené pečínky přecedíme přes sítko do hrnce, přidáme uvedené množství hořčice, celou Ramu cremefine, provaříme a dohustíme světlou instantní jíškou a zjemníme oříškem másla. Podáváme se šťouchaným bramborem.

Zveřejněno 8. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s hořčicovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZQp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s hořčicovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZQp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Ruzenka :-K: :yes:

Byla jsem nepřítomná, tak mi toto uteklo...:-O Paráda, Otto, vidím to na krásný nedělní oběd...:-p a bod :yes:.

Tak to opravdu nemá chybu:-p:-pbod letí:yes:
Dalo by se dělat v PH:-?:-?

Fotky majstrovské:yes::yes:a pečené mäso zase na iný spôsob,super:-K

Dobrůtka, kterou bych neodmítla. :yes::-p

Ruzenka :-K 8. 5. 2010 21:26
to vyserá moc dobře :-K

Vypadá to moc dobře:-p;-):yes:

:yes::-p

Otíku, u tebe by člověk snědl už rovnou to foto:-p:-D, ale to je jasná dobrota a máš ode mne 6.bod:yes:

Nádhera Otto :yes: +5

Bezva recept.:yes:

Nádherné masíčko,:-) +3 :yes::yes::yes::yes:

Ďíky - chlapi sobě !!!;-);-);-)

Ottíku, tak to se mi líbí:-p:-):yes:. :-!:-)):yes::yes::yes: +2

Tématické fráze:
veprova pecene, vepřová pečeně recepty, recept na hořčicovou omáčku, hořticová omáčka, recepty z veprove pecene, vepřová pečeně recept, vepřové maso s omáčkou, panenka s horcicovou omackou, vepřové maso s hořčicovou omáčkou, recept veprova pecene, recept na vepřovou pečeni, recepty na vepřovou pečeni, veprova kyta s omackou, maso s hořčicovou omáčkou, vepřová pečeně s těstovinami, pecena vepřová kýta s omáčkou, veprove pecene, vepřová pečeně z kýty, recept z vepřové pečeně, recepty vepřová pečeně

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, česnek, mrkev, špek uzený, rychlosůl, olej, sůl, kmín celý, rama cremefine, vývar zeleninový, hořčice plnotučná, jíška světlá, máslo

Přidat fotografie receptu