Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangas se sladkokyselou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filátka pangasia pokapeme z obou stran citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Krok 2: Filé osušíme, osolíme, poklademe listy libečku, plátky parmské šunky, vytvoříme závitek, fixujeme párátky a nakrájíme na 1,5 cm plátky (viz foto). Ty napíchneme na jehlu nebo špejli a usmažíme v rozpáleném oleji (jako přírodní žízek). Krok 3: Osolené brambory dáme vařit, přidáme kurkumu a libeček. Krok 4: Uvařené brambory scedíme, libeček odstraníme, přilijeme vlahé mléko s rozpuštěným máslem, vyšleháme hladkou kaši, přidáme najemno nasekané lístky libečku a promícháme. Krok 5: V rozpuštěném másle necháme rozvonět hladkou mouku, zalijeme vodou, osolíme, postupně přiléváme víno a ocet, redukujeme a přiléváme, dokud nedosáhneme pořadované chuti a hustoty omáčky. V průběhu přilévání vína a octu přislazujeme a před dokončením přidáme nastrouhanou citrónovou kůru.

Zveřejněno 11. 5. 2010

Poznámka autora Jenda1

Zbytek parmské šunky jsem osmažil v oleji a použil na ozdobu spolu s glazovanou karotkou. Osmažená šunka byla křupavá jako brambůrky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas se sladkokyselou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPZ4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas se sladkokyselou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPZ4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

dobrotka určitě stoji za vyzkoušeni:yes:

dávám bodík:yes:

Mňamky, mňamky:-p:yes:

Vidím, že tu na ty svoje recepty balíš všechny baby na webu :-D. Já ti to přeju a tuhle pochoutku zkusím taky, dokažme že my chlapy jsme nejlepší kuchaři. Nic proti ženám kuchařkám, ale je lepší zdravá soutěživost než nadudost a nosánek nahoru. Shrnu to, ať jsi žena nebo muž, dobré jídlo vař :-! :-! :-!

Teda Jendo, opět paráda :yes:. Tvoje recepty jsou opravdu inspirativní, moc obdivuji tvůj cit pro aranžmá talíře a úžasné barevné fotky...
+:yes:

Vypadá to úžasně.posílám bodík:yes::-K

Děkuji všem za přízeň;-):-K.

Ty "vogo" ty nám dáváš !Super bombastik;-);-);-)

Parádní :yes::yes:+

:-p:yes: Jeni, to zas je receptíček, umíš svými fotkami pěkně člověka nalákat:-8

Jenda je mladý sikovný muž? Nebo se pletu??? V Lysé nad Labem je nová rybárna, tak to zkusím:yes:

Jéňo, zase 1*!!!

Krásné! Posílám bod! SUPER:yes:

Jéňo, zase 1*!!!

Luxusní! Hned jak budu mít možnost, tak vyzkouším! :-) Úplně jsem dostala hlad!... Jdu poobědvat! :-)

Tématické fráze:
pangasius recepty, pangas, pangas recepty, pangasius s omáčkou, pangasius ryba foto, ryba se sladkokyselou omáčkou, recepty pangas, pangas recept, pangas s omáčkou, recepty-pangas, rybárna lysá nad labem, recept pangas, sladkokyselá omáčka recept, ryba ve sladkokyselé omáčce, pangas na masle, sladkokyselá čili omáčka, sladkokyselá omáčka, rybárna v lysé nad labem, recept sladkokyselá omáčka, omáčky ryby

Suroviny:
pangasius, šunka parmská, libeček, pepř bílý, sůl, olej slunečnicový, máslo, mouka hladká, voda, sůl, cukr krupice, ocet balsamiko, víno bílé, kůra citronová, brambory, sůl, kurkuma, libeček, máslo, mléko

Přidat fotografie receptu