Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

Líčka jsou čím dál oblíbenější maso. Hodí se zejména na dušení. Pomalé dušení na mírnou teplotu jim neuvěřitelně prospívá - maso je šťavnaté a jen se rozsýpá v ústech. Dušená líčka se zeleninou a kořením vás nadchnou.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie292 kJ /
70 kcal
Bílkoviny1,98 g
Tuky0,37 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy12,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka můžeme dopředu naložit na 2 dny do rychlosoli Praganda. Není to podmínka, ale získají pak krásnou barvu. Krok 2: Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji tak, aby se maso zatáhlo. Krok 3: Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření. Podlijeme vodou do 3/4 masa. Krok 4: Následně dusíme pod pokličkou na mírném, ideálně co nejmenším plamenu, cca 90 minut, dokud maso není úplně měkké. Krok 5: Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Krok 6: Ponecháme pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy. K ní přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Krok 7: Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby paprika a okurky lehce změkly, ale nerozvařily se. Krok 8: Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 16. 5. 2010

Poznámka autora Colombo65

Jistě netradiční jídlo z netradičního masa. Vynikající masíčko - hodně podobné kližce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQmo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQmo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Hezký recept, ale proboha, proč podlévat vodou, proč né vývar? Proč jížku? Proč Pragandu? Tyhle "zlepšováky" to jen kazí.;-)

dnes jsem ve zlíně koupila líčka za 130.kč a bude to mnamka pro celou rodinu.snad se povedou.budu je dělat poprve v životě.:-p:yes:

ahoj všichni 7. 8. 2014 13:48
dnes jsem ve zlíně v masně koupila líčka za 130.kč.budu je vařit poprve.snad se povedou.takže dobrou chut.;-):yes:

Nechápu, jak někdo neví co jsou líčka. Madam co máte v obličeji? Bůček?:-8

dušená kapusta a hovězí líčka na víně perfektní dietička

Ba ne, toto není recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě...

Toto je recept na Hovězí líčka ve vlastní šťávě
http://www.labuznik.cz/recept/pecene-licko-take5/ :-))

ano ,líčka jsou "podobná" kližce,ale i tak se s ní svojí jemností a měkkostí nedají srovnat.Je to snad nejlepší maso, co znám,jak hovězí ,tak vepřová=která netrvají ani tak dlouho uvařit,...naprostá delikatesa..!Najdou se skoro v každém soukromém řeznictví....;-)

Jitka Coufalíková 15. 10. 2013 18:24
Dnes jsem vařila líčka a je to super měkké maso!Já jsem líčka koupila za 129,-kč!:-)

Jestli si hodný řezník přečetl, že jste toto maso zabil ingrediencemi typu rychlosůl a zahustil instantní jíškou, tak už asi nikdy více hodný nebude.

je to maso z hlavy,prostě tváře-líčka

To byl asi opravdu hodný řezník, já sehnala hovězí líčko kilo za 199,- Kč. Jinak moc dobré maso

Chce se mi říct, proboha :-O instantní jíšku? rychlosůl? škoda, jinak zajímavý recept.

super rcp, krásné foto jako vždy bodík:-)):-)):yes::yes::-K

Líčka jsou vynikající masíčko, jen ta rychlosůl v receptu mi kazí dojem, kdo pro pána dobrovolně používá tenhle jed k dobrému vaření?

šárka kozáková 28. 7. 2011 09:18
:yes:Včera jsem vařila, opravdu super.moc díky za recept. šk

Tématické fráze:
hovězí líčka podle pohlreicha, recepty z masa hovězí lička, hovězí líčka kluci v akci, hovězí líčka, hovězí líčka pohlreich recept, hovezi licka recept, kluci v akci hovězí líčka, recept na hovězí líčka, líčka, líčka recept, hovězí líčka cena, vepřová líčka podle pohlreicha, vepřová líčka podle polreicha, líčka podle polreicha, hovězí líčka recepty, recept hovězí líčka, hovězí líčka podle polreicha, recepty hovezi maso licka, hovězí líčka na červeném víně kluci v akci, zdeněk pohlreich hovězí líčka

Suroviny:
líčka hovězí, rychlosůl, cibule, mrkev, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, olej, voda, sůl, paprika čerstvá bílá, nať petrželová, okurky sterilované, cibulka jarní, jíška světlá

Přidat fotografie receptu