Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový nákyp

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tenebres Tenebres

Snadný

Suroviny

Porce: 1 menší zapékací miska (cca 2 osoby)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 921 kJ /
937 kcal
Bílkoviny20,88 g
Tuky3,63 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy202,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím si oloupeme a očistíme chřest, nakrájíme na menší kousky (třeba kolečka/půl kolečka - záleží na velikosti chřestu). Krok 2: Rýži i nakrájený chřest dáme do menší zapékací mísy, přidáme cottage sýr, koření, sůl a pokapeme olivovým olejem, vše promícháme. Krok 3: Dáme do vyhřáté na 180°C (cca na deset minut, během kterých si nastrouháme eidam. Poté posypeme sýrem a pečeme ještě asi 20 minut, dokud sýr nezačne hnědnout).

Zveřejněno 22. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6B8N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6B8N

Marie

Komentáře (2)

;-):-p:yes::yes:

zaslouzeny bodik c.1 :-D

Tématické fráze:
chřestovy nákyp s rýži, chřest s rýží, mungo recepty, rýžový nákyp s chrestem, chřestovy koláč s cottage, dietni rybizovy kolac

Suroviny:
chřest, rýže kulatozrnná, sýr cottage, sýr eidam, sůl, majoránka, olej olivový

Přidat fotografie receptu