Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš s medem a jablky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 165 kJ /
1 234 kcal
Bílkoviny134,35 g
Tuky14,44 g
Vláknina38,79 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 722 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy127,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na úzké nudličky a orestujeme důkladně ze všech stran na oleji. Přidáváme postupně med, rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkový list a přiléváme hovězí vývar. Krok 2: Vše dusíme 1 – 1,5 hodinu, dokud není maso téměř měkké. Potom teprve osolíme,opepříme. Krok 3: V další fázi přidáme nakrájenou mrkev na tenké nudličky + nakrájenou cibuli, které jsme si trochu dopředu orestovali na troše oleje. Necháme chvíli dusit. Krok 4: Chvíli před dokončením přidáme najemno nakrájená jablka a vše ovoníme majoránkou.
Na závěr dochutíme citrónovou šťávou. Krok 5: Příloha: jakýkoli knedlík.

Zveřejněno 25. 5. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: www.knedlik.cz

Dnešní článek na netu o tom, jak jsou češi konzervativní v jídle mě inspiroval a našla jsem si recept na guláš trochu jinak s mírně nasládlou chutí. Měla jsem obavy, zda mi to doma projde, ale přímo jsem bodovala! Zkuste, zjistíte, že nemusí být guláš jen ostrý :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s medem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yy6A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš s medem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yy6A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Fotka bezkonkurenční a recept zítra vyzkouším :yes:

Hodně podobně dělám, ovoce vůbec u masa miluju a med jsem začala v kombinaci s ním používat nedávno. Moje rodinka do té doby zásadně ovoce+maso odmítala, ale kombinaci s medem přivítala :-D;-):-p:yes:

:-K5bodík

Už mám v oblíbených, jablka vždy dodají masu takovou zvláštní pikantní chuť a to my máme rádi:yes: Posílám bodík i za tu krásnou fotku:yes: +

Článek jsem četla taky a u nás doma tedy konzervativní v jídle nejsme:-))
Velice hezký recept a PŘEKRÁSNÁ fotka:yes::yes:+

Jahoho, Tvé fotky vypadají velice jedle všechny :-p:yes:

Krásné;-);-);-)

:-O:-O:-O:yes::yes:teda..to zas čumím, jak puk v brance:-O:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí na jablkách, gulas s jablky a mrkvi, hovězí ramínko, hovezi guláš, med do guláše, hovězí maso s jablky, hovězí guláš s jablkem, hovězí s mrkví a jablky, hovězí kližka na medu, guláš med, gulas s jablkem, hovězí guláš s mrkví a jablky, guláš na medu, hovězí s jablkama, recept hovezi med jablka vyvar, guláš s medem v troube, hovězí guláš do trouby, hovězí na medu, vepřová guláš s jablky, hovězí na česneku s medem

Suroviny:
kližka hovězí, med, protlak rajčatový, česnek, bobkový list, vývar hovězí, cibule, mrkev, jablko, sůl, pepř, olej, majoránka, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu