Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebírka

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kikis

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 382 kJ /
2 720 kcal
Bílkoviny104,07 g
Tuky209,78 g
Vláknina4,34 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,20 g
Sacharidy87,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V menším hrnci smícháme med, hořčici, kečup, šťávu z jednoho pomeranče, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou cibuli a víno, krátce provaříme. Krok 2: Žebra dostatečně osolíme a opepříme a potřeme ještě teplou marinádou. Necháme cca 1-2 hodiny uležet. Krok 3: Přikryjeme alobalem a pečeme na 220°C cca 30 minut, potom žebra dáme pod gril, občas potřeme marinádou a dozlatova dopečeme.

Zveřejněno 27. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Radek Matoušek 18. 2. 2017 21:26
Postup splněn přesně podle receptu. Kdo není zvyklý na kombinaci vína a masa,stejně tak medu a masa,nepochutna si. Poprvé jsem tuto kombinaci vyzkoušel na těchto zebirkach a rozhodně musím říct,že nechutnalo. Pochutnali si pejskové a jeden mistni bezdomovec. Zlatá žebírka jen sůl,pepř,kmín,česnek. Omlouvám se za negativa,je to můj osobní názor.

Naprosto luxusní záležitost:yes:. Posílám bodík a děkuji za recept:yes:. Z nouze jsem musela upéct v remosce a výsledek předčil očekávání:yes:.

Toto papání můžu jíst v kteroukoliv hodinu. Bašta nad baštu.:-p:-*:-*Takovou mám na ně chuť, že je budu muset spáchat co nejdříve;-):yes:...+++++++:yes:

Naprosto vynikající :-p zrovna se dopekly a jsou skvělé :yes:

Super žebírka, až se mi dělají boule za ušima. :yes::-p

:-p Med je v tom výborný, udělá to majdu na žebírkách krásně lepivou a zůstane jí na mase hodně. Krom toho cukr do barbecue omáčky patří, má být, a vždy je nasládlá. Aspoň tady v americku.
Čili, bod už letí.:-K

Tak to se mi zamlouvá:-*:yes:+10

Eliza: já tam dávám to víno, které mám právě otevřené:-)červené/bílé/sladké/suché je to jedno:-))

no úplně mě tady tečou sliny:yes:a bodiků fafo:-))

Na medu jsem dělala, pomeranč zkusím, u nás tohle jede :-D:-p:yes:

To musí být pořádná dobrota:-p, dělávám něco podobného, tak zkusím i tento způsob...:-) Díky.:yes:
Kam zmizelo moje dietní rozhodnutí...:-?:-D:-D:-8
Jdu zadělat na chlebík a odpoledne koupím žebírka...:-p
Jaké víno tam patří, prosím? Asi bílé, ne?

Achich ouvej, já bych si tak sáhla:-p:yes::yes:

:yes::yes::-p

:-K:yes:

Tématické fráze:
žebírka, žebírka recept, vepřová žebírka, zebra na medu, žebírko, žebírka barbecue, barbecue žebírka, veprova zebra na medu, recept na žebírka, pečená řebírka, pečene řebírka, zebirka recepty, recepty na žebírka, žebírka pečená v troubě na medu, vepřová žebírka s barbecue, recept žebírka, pečená žebra na medu, veprove zebirko, vepřová žebírka barbecue, recepty žebírka

Suroviny:
žebra vepřová, med, pomeranče, hořčice, kečup sladký, česnek, cibule, víno, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu