Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský guláš z hovězího masa

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 000 kJ /
1 195 kcal
Bílkoviny228,27 g
Tuky13,97 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 503 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy34,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava. Krok 3: Přidáme maso, koření a osmahneme, podlijeme vodou, přidáme masox. Krok 4: Dusíme cca 10-15 minut. vKdyž je maso měkké a cibule rozvařená, přidáme protlak, pokrájená rajčata, beraní rohy, zahustíme, podlejeme vodou dle potřeby a prováříme cca 12 minut. Krok 5: Ochutíme solí, pepřem, česnekem.

TIP: Jak připravit klasický hospodský guláš

Zveřejněno 27. 5. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Podáváme s knedlíkem nebo těstovinou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský guláš z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmR2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský guláš z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmR2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Do maďarského guláše nepatří žádné rohy a chilli a na takové množství masa je masox zbytečný,dávám pálivou papriku,dužinu z rajčat a kapie,guláš ze zásady v hrnci z papiňáku je vždy jinéj ....ale jinak ok

téda jako guláš s nokama,to mě ještě nenapadlo ;-) to je třeba vyzkoušet ;-):yes:

prosciuto 13. 8. 2016 11:47
Lenka30:
V Madarsku sa podáva Gulás vzdy s haluskami (galuska po madarsky), co Vy nazývate "noky".
Nikdy s knedlíkom, to je ceská "specialita". V Madarsku knedlík mozno poznajú z návstevy Ceskoslovenska, ale nie je mi známe, ze ho pripravujú. Nikdy som ho v Madarsku nevidel a ani pri ziadnom recepte nebol spomínaný.
Takze "noky" sú tá tradicná kombinácia k Madarskému gulásu.
K ceskému napr. knedlík.:-p

Merylas :yes::-K

Radko, nedávno jsem dělala tento guláš skoro stejně v normálním hrnci. Nebudu proto přidávat nový recept. Cibuli osmahnu do růžova, dám zpěnit mletou papriku, rychle přidám maso které orestuju, pak rajčatový protlak který taky osmahnu, koření a trochu vody. V druhé polovině dušení dám rajčata a místo beraních rohů čerstvou papriku. Guláš je pak mírně zahuštěný moukou, dochucený a v něm jsou noky připravené z polohrubé mouky,1 vejce a vody. Dělala jsem je přes haluškovač. Dovolila jsem si přidat foto:-K

jj rýžové těstoviny, já je mám ráda a po rýži chutnají ale tak nějak jinak:-8

Posílám bod. Gulášek nikdy nezklame:yes:Ty těstoviny, to jsou rýžové? Nikdy jsem je nevařila - chutná to tedy jako vařená rýže?

mirčo já nevařím pro rodinu ale pro jednu firmu tak proto tolik :D:yes: určitě souhlasím, když nemusíš nedávej umělé potraviny:yes:

Radulko:-)aha.Já totiž chemii nepoužívám a přijde mi,že se tím přirozená chuť jídla tak trochu "kazí",ale proti chuti ..;-).Jinak zrovna koukám,jací jste doma jedlíci - u nás by se z toho množství najedlo minimálně osm lidiček:-)).To prosím neber jako výtku,jen konstatuji;-):-K.

:yes::yes:+4

mirčo dávám ho aby byl sytější, dělám hodně omáčky, ale jestli nechceš nedávej;-)

K.radulko:-),můžu mít dotaz?Proč dáváš ještě masox,když vaříš z kila hovězího?Vždyť přece z toho množství masa a zbylých ingrediencí musíš mít chuť samu o sobě perfektní:-p;-).

Jo, guláše můžu i já a je fajn s těmi rohy, je to pikantní, tak akorát:-p:yes:

jj ted mám plno učení tak nemám moc času tak to tu ted hážu najednou:-))

Raduš,ty jsi se dnes rozjela.;-)Guláš můžu jakýkoliv:yes:

Tématické fráze:
maďarský guláš, hovězí maso na guláš, jaké maso na hovězí guláš, maso na hovezi gulas, maso na guláš, hovězí guláš v tlakovem hrnci, jaké maso na guláš, masový guláš, recepty hovězí maso guláš, pikantní maďarský guláš, zahuštění guláše moukou, guláš maďarský, pravý maďarský guláš, maďarský guláš recept, madarský masový guláš, hovězí maso guláš, masovy gulas recept, guláš z hovězího, množství masa na guláš, recepty na gulas z hoveziho

Suroviny:
maso hovězí, cibule, sádlo, koření paprika maďarská, kmín celý, česnek, sůl, pepř, beraní rohy sterilované, rajče, protlak rajčatový, chilli, masox, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu