Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená řepa

V našich podmínkách se červené řepě velmi daří. Co se týče zdravotních benefitů, je jednou z nejbohatších podzimních a zimních surovin. Bohužel ve své přirozené podobě není až tak oblíbená. Pokud ji ovšem upečete, získá lahodnější chuť a dá se využít v mnoha receptech.

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajikpusik jajikpusik

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Řepu důkladně očistíme, nejlépe kartáčkem. Neloupeme. Krok 2: Celou bulvu položíme na alobal a zakápneme asi lžící oleje. Krok 3: Důkladně zabalíme o jednom kuse. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1,5-2 hodiny.

Zveřejněno 28. 5. 2010

Poznámka autorky jajikpusik

Řepa je po upečení lahodná a měkká, není potřeba ji solit. Pěstujeme si jí sami, nijak nenakládáme, tak připravujeme takto. Je výborná horká, ale i studená. Máme jí rádi skoro ke všemu, místo kyselé okurky, třeba řepa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M6j

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M6j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Nejlepší červená řepa, jakou jsem kdy jedla :yes::-p

jajikpusik 6. 2. 2014 13:17
Zorka: :-p to ano. Nyní už to dělám jako mazák. Dám jí do zapékací mísy, vyskládám jich víc, malé nechám v celku, větší rozpůlím, trošku podmastím a zakryji alobalem. Mňamka.:-8

Červená řepa v jakékoliv úpravě, zdravá a pečená, vynikající.

Klariska:ne neloupu, zkuste to. Pa:-)

Jani, ani po upečení řepu neloupete?

No teda to není vůbec špatný nápad! Určitě vyzkouším! Zdravá mňamka:-p:yes:

Terezko. Červená řepa je u nás oblíbená od nepaměti, ale jen nakládaná a mohu řící, že ji děláme velmi chutnou, ale NIKDY JSME JI nepekli. Jak tě znám a také tvé recepty. N Y N Í to vyzkouším a pak se ozvu. +bodík 3.
PS : Řepa je zdravá a pro tvorbu krvinek nenahraditelná. VAŽME SI JÍ. AlespoNň někdy jako trochu přílohy.

Cvikla je jedinečná zelenina, nesklame nikdy :yes: +2

:yes:

Tématické fráze:
pečená řepa, červená řepa pečená v alobalu, řepa pečená v alobalu, pecena repa v alobalu, vynikající pečená červená řepa, pečená červená řepa v alobalu, červená řepa pečená v troubě, řepa pečená, pečená řepa v troubě, pečená řepa recept, recept pečená řepa, pečená červená řepa, řepa recepty, červená řepa v alobalu, pečená řepa recepty, pečena cervena repa v troube, recepty z řepy, řepa recept, řepa, černá řepa recepty

Suroviny:
řepa červená, olej

Přidat fotografie receptu