Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci v aspiku

Klasické utopence můžeme ozvláštnit tak, že je můžeme zalít aspikem. Pak je můžeme podávat i jako součást obložené studené mísy. Jejich pikantní nakyslá chuť pak bude vítanou změnou.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 477 kJ /
353 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky0,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,03 g
Sůl15,00 g
Sacharidy79,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu (podravku) svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3 minuty vařit do láku oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli. Krok 2: Špekáčky „svlékneme z kůže“ a nakrájíme na centimetrová kolečka (případně kostičky). Kyselé okurky nakrájíme na tenká kolečka. Krok 3: Buřty, okurku a cibuli zalijeme teplým nálevem a necháme 3 dny marinovat. Krok 4: Po uplynutí doby si připravíme aspik. Slijeme nálev z utopenců, dolijeme vodou na požadované množství pro 2 sáčky želatiny, ohřejeme na 80 °C – nesmí se vařit! Krok 5: Obdélníkovou formu na pečení (nebo srnčí hřbet) vyložíme potravinářskou folií a nalijeme sběračkou asi 2 cm nálevu. Krok 6: Necháme chvíli v chladu ztuhnout a pak střídavě dodáváme po vrstvách směs buřtů s cibulí a zaléváme nálevem aspiku. Buřty mají tendenci vyplavávat nahoru, tak vždy chvíli počkáme a necháme maličko zatuhnout.

TIP: Utopenci a další naložené dobroty. Co všechno můžeme naložit?

Zveřejněno 3. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

Utopencový aspik můžeme udělat i tak, že buřty nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí a okurkami nasypeme do obalu na tlačenku a zalijeme aspikem, zavážeme a necháme ztuhnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci v aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMML

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci v aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMML

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes:<3:-Q:-K:-K

Toto kupuji u řezníka za hříšné peníze ale je to opravdová lahůdka.:-p Ale když je tu recept tak asi zkusím udělat doma. Moc díky za recept.:yes::yes::yes::yes:

Miluju utopence,miluju aspik,takže se na to co nejdříve vrhnu:-D:yes:

To vypadá hodně dobře :yes::yes:+

:-O:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
buřty v aspiku, špekáčky v aspiku, utopenci v rosolu, utopenec v aspiku, buřty v rosolu, utopenci v želatině, utopenci, špekáčky v aspiku recept, utpoenci v aspiku, čočkový aspik, špekáčky v v aspiku, v aspiku, špekáčky v aspiku, aspik, utopenvi v aspiku, utopenci recept, recept na utopence, utopencový salát, utopenci v rosolu recept, buřty s cibulí v aspiku

Suroviny:
špekáček, ocet, voda, cibule, okurky sterilované, sůl, cukr, vegeta, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, želatina

Přidat fotografie receptu