Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkový prejt s pohankou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 770 kJ /
2 335 kcal
Bílkoviny111,77 g
Tuky24,27 g
Vláknina96,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočenou čočku uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pohanku a krátce opražíme. Přilijeme horkou vodu a uvaříme doměkka. Krok 2: Čočku s česnekem umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme tyčovým mixerem a vložíme do mísy. Přidáme uvařenou pohanku, ostatní ingredience a řádně promícháme. Krok 3: Směsí naplňte vymazanou a vysypanou zapékací mísu a v mírně vyhřáté troubě pečeme přibližně půl hodiny.

Zveřejněno 12. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

Podáváme s chlebem, kyselými okurkami nebo kyselím zelím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový prejt s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4n1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový prejt s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4n1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Děkuji moc za recept, velmi nám chutnalo :-):yes:

Děkuji za tento výborný recept:yes:, dnes jsem vyzkoušela a všem moc chutnalo:-))

Znám od kamaráda, je to tak dobré, že patří mezi sváteční dobroty.

Namočená šošovica je za chvíľočku uvarená...varí sa vo vode, kde bola namočená.

Barča Hrbáčková 11. 1. 2010 21:17
Určitě to zkusím, vypadá to dobře a my luštěniny rádi. Jen by mě zajímalo, proč bych měla čočku namáčet. Já ji vařím v tlakovém hrnci čili papiňáku a mohu jen doporučit.

tedy Sidero - úplně jsem polkla, vypadá to báječně :yes:

Tak toto mě zajímá a co nejdřív to zkusím.A hlavně bez slaniny a masa.Taky můžu nějaký den odlehčit.:-D:-D:yes:

Lenko. To jistě bude moc fajn. Myslím, že by jsi to měla přidat k " Zelnému prejtu " jako podobné. Ale to je na tobě. Jinak, já to zkusím. Máš +bodík. ;-):yes:

Chuťovo to bolo výborné, len sa mi to zdalo trocha suché, tak som to manželovi vylepšila opečenou slaninkou. Mali sme dobrú domácu. :-D;-) Piekla som vo vaničke a potom vyklopila, vyzeralo to pekne:-D

Tématické fráze:
pohanka a recepty na vaření, recepty z pohanky, recepty s pohankou, pohankový prejt, pohanka jak uvařit, pohanka recepty, recept na pohankovy prejt, jak uvařit pohanku, jak varit pohanku, recepty na pohanku, vaření s pohankou, vaření pohanky, recept s pohankou, vaření z pohanky, recept na pohanku, co s pohankou, pohanka vaření, receptz on line, co uvařit z pohanky, receptz

Suroviny:
čočka, olej, cibule, pohanka, voda, olej slunečnicový, sůl, česnek, majoránka, bazalka čerstvá, zázvor, koření nové koření mleté, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu