Suroviny
Porce: 3,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 683 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,28 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 16,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 26,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.
Krok 2: Na másle či oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu a česnek a pomalu smažíme téměř dozlata. Je třeba hlídat a míchat, aby se nepřipálilo.
Krok 3: Osmaženou zeleninu zalijeme 2-2,5 l vlažné vody, přidáme masox, houby, sůl, pepř, majoránku, koření, brambory a vaříme na mírném ohni cca 0,5 hodiny, za občasného promíchání.
Krok 4: Nakonec lehce zahustíme jíškou, já používám pro urychlení tmavou instatní, lze samozřejmě i domácí tmavou jíškou z másla a hladké mouky.
Krok 5: Jíšku nakonec dávám z ryze praktických důvodů, pokud ji dáme hned zkraje, má polévka tendenci se trochu zespodu připalovat, pokud často nemícháme...a instantní není třeba dlouho provařit.
Krok 6: Na talíři přizdobíme nějakou zelenou bylinkou (petrželka, pažitka) a pak už jen pozorujeme blažené výrazy jedlíků.
Zveřejněno 6. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
Moje poznámka
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka z čerstvých hub,
jíška do bramboračky,
bramboračka ze sušených hub,
bramboračka s čerstvých hub,
bramboračka bez hub,
jak dlouho vařit sušené houby,
domaci jiska,
bramboračka bez jíšky,
domácí tmavá jíška,
tmavá bramboračka,
braboracka,
jak dlouho macet susene houby,
domácí bramboračka bez hub,
tmavá jíška recept,
bramboračka postup,
tmavá jíška postup,
jak dlouho varit cerstve houby,
braboracka polevka,
jiska postup,
recepty bramboracka z cerstvych hub
Suroviny:
celer,
petržel,
mrkev,
cibule,
pórek,
houby,
brambory,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř,
vývar,
koření polévkové,
máslo,
jíška tmavá instantní
Komentáře (11)