Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp s jablky

Taky si vzpomínáte na chuť rýžového nákypu s ovocem, který vám maminka vždy s láskou připravovala? Zažijte trochu nostalgie a připravte si tento lahodný dezert či sladký hlavní chod. Nejraději ho máme s jablky, ale výborný je i s meruňkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

na 1 pekáček

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 869 kJ /
2 837 kcal
Bílkoviny67,30 g
Tuky101,46 g
Vláknina22,95 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 578 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy402,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C. Mléko přivedeme k varu. Krok 2: Přebranou a propláchnutou rýží nasypeme do vařícího mléka, přidáme sůl a zamícháme. Krok 3: Pak vložíme do trouby a pod pokličkou upečeme doměkka a do zhoustnutí. Nebo ji můžeme vařit na plotně ve dvouplášťovém hrnci. Krok 4: Kaši necháme chvíli zchladit. Krok 5: Pekáček vymažeme tukem. Teplotu trouby zvýšíme na 180 °C. Krok 6: Jablka umyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtky. Krok 7: Žloutky utřeme s krupicovým cukrem a máslem do pěny a vmícháme do rýžové kaše. Krok 8: Z bílků a moučkového cukru ušleháme sníh a také ho opatrně zamícháme do rýžové kaše. Krok 9: Takto připravenou kaši nandáme do vymaštěné nákypové formy nebo pekáčku, poklademe připravenými jablky a do kaše je lehce vtlačíme. Krok 10: Pečeme v předehřáté troubě asi 35-45 minut. Krok 11: Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.

TIP: Jak upéct rýžový nákyp?

Zveřejněno 12. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tenhle nákyp milovala moje maminka, my vůbec né

:-)<3:yes: na skadká jídla moc nejsme ale pochvalu zaslouží:yes::-K

Když vymažete zapékací nádobu máslem (silněji) a vysypete cukrem krupicí a na to dáte nakrájená jablka i se slupkou, pak navrstvíte rýžovou směs a nahoru opět jablka s cukrem a skořící a pokladete máslem je výsledek vynikající.

Výborný recept :-) doporučuji a autorce děkuji ♥️

to záleží na "žravosti" rodinky, tohle by spapala má milovaná polovička sama neb to miluje, ale normálně pro 4 určitě;-);-)

pro kolik je to cca osob?

Dělala jsem rýžový nákyp k večeři, tak přidávám fotku a plusového bodíka:yes:;-)

Tématické fráze:
rýžový nákyp s jablky, ryzovy nakyp s jablky recept, sladká rýže s jablky, rýžový nákyp recept, ryze na sladko s jablky, rýžový nákyp, recept na rýžový nákyp s jablky, ryžový nákyp s jablkami, sladká rýže recept nákyp, rýže s jablky, zapečená rýže s jablky, recepty -ryžovy nákyp s jablky, rýže na sladko, jablkový nákyp, recept na rýžový nákyp, nákyp s jablky, sladky ryzovy nakyp, recepty rýžový nákyp s jablky, recept rýžový nákyp, recepty -ryžovy nákyp z jablky

Suroviny:
rýže, mléko, vejce, sůl, cukr krupice, cukr moučkový, máslo, jablko, skořice mletá, cukr moučkový, cukr vanilkový, tuk

Přidat fotografie receptu