Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 239 kJ /
1 730 kcal
Bílkoviny53,58 g
Tuky11,65 g
Vláknina45,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy336,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oškrábané brambory nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vylouhovanou vodu, osolíme a přidáme vejce a hrubou mouku. Vytvoříme těsto a necháme chvíli odležet. Krok 2: Pak polévkovou lžící namočenou ve vodě vykrajujeme knedlíky a házíme je do vroucí osolené vody. Podle velikosti vaříme asi 10 minut. Knedlíky ve vodě opatrně mícháme vařečkou, aby se nepřilepily ke dnu. Krok 3: Cibulové zelí připravíme tak, že na sádle zpěníme na proužky nakrájenou cibuli, necháme samostatně asi 3 minut dusit, potom přidáme pokrájené kysané zelí (bez kyselého nálevu), ochutíme cukrem, solí a mletým kmínem a za podlévání dusíme, až je zelí měkké. Pokud se voda sama nevyvařila, zbytek slijeme a zelí dochutíme cukrem nebo octem. Krok 4: Chlupaté knedlíky a zelí doplníme samozřejmě masem, nejlépe uzeným, a vše bohatě posypeme osmaženou cibulkou.

Zveřejněno 9. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQwq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQwq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Nadjo, mouky jsem uvedla čtvrt kila, ale dávám jí tolik, abych "uhňahňala" malé tenisáky a ty pak rozkrojím napůl.

:yes:

Zjova, jak jsem rekla mnohokrat: V jednoduchosti ja krasa :yes::-K

Kroupovko, to dělám dost často, máme to rádi, máš 6.boda:yes:

:-? Na talíři to nevypadá na noky vykrajované lžicí,ale na kulaté knedlíky - pokud to tak je,přidáváš do kulatých více mouky?
:-p Já dělám noky se zelím často,ale suroviny dávám jen od oka,tak nemůžu porovnávat. Ale z toho mého těsta bych knedlík nevytvarovala. Kdybych dala více mouky,nevím, zda by nebyly tvrdé.
:yes:+6.bodík k Tobě letí, protože toto jídlo milujeme:yes:

Taky bych si dala.Tohle je mé oblíbené jídlo a přitom tak jednoduché!!:yes:

taky čumím jak puk:-Oa přiberu i z toho obrázku:-//ale mňamka to bude,to zasejc joooo:-p:yes:

Tak to bych si dala dnes k obědu:-p,ale můžu jenom koukat tady na fotečku je to prima:yes:+1:-K

Tématické fráze:
cibulové zelí markéta hrubešová, chlupace, recept na chlupace, cibulové zelí markéty hrubešové, chlupáče recept, cibulové zelí, chlupáče z brambor, recept chlupáče, recepty chlupáče, chlupace knedliky, bucek s cibulovim zelim, chlupaci, cibulové zelí hrubešová, recepty markéty hrubešové, chlupaté knedlíky s cibulovým zelím, chlupáče recepty, chlupace knedliky recept, chlupaty knedniky, chupáče, chlupace knedlik

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hrubá, sůl, cibule, zelí kysané, sádlo, sůl, cukr, kmín mletý

Přidat fotografie receptu