Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce na slanině

Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, tak určitě musíte zkusit tento recept na vepřové srdce na slanině, které krásně voní po divokém koření. Doslova ideální přílohou bude houskový knedlík.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 100 min

110 min (10 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 929 kJ /
939 kcal
Bílkoviny7,79 g
Tuky89,25 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,45 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové srdce pokrájíme na menší kostičky. Krok 2: Na slanině osmažíme cibulku do hnědé barvy, přidáme prolisovaný česnek a srdce. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik minut orestujeme. Krok 3: Potom zmírníme teplotu, maso podlijeme a za dalšího občasného podlévání vodou dusíme asi hodinu a půl dokud maso není měkké. Krok 4: Necháme vydusit vodu do šťávy, přidáme lžičku hořčice, špetku skořice, zaprášíme moukou a dolijeme vodu na požadované množství omáčky. Krok 5: Provaříme a případně dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak zpracovat různé vnitřnosti

Zveřejněno 10. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D3Z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D3Z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Krásná hnědá omáčka

Pan Polraich: Tak preco sa tu zdrzujete a kazite ludom naladu? Viete, nie kazdy je tak dokonaly ako vy.:-)

Ahoj, nechápu proč je jako doba přípravy uvedeno 50 minut, když v receptu je vaření srdce 1,5 hodiny. Lepší je dusit srdce v celku a nakrájet ho až po uvaření kvůli chuti, atp. Top recepty a jim podobné, tak to je jedna velká žumpa...
Přeji dobrou chuť !!!;-(

Klasická úprava srdíčka, dobré:-D:yes:

jaroslav kubín 25. 4. 2015 09:28
:yes:

Ja tiež pridávam fotku;-)Je to taká klasika,ale vždy chutí:-pPridala som ešte mletú papriku a čili.

Tento recept jsem dnes dělala,ale v tlakovém hrnci a je výborný:yes: a přidávám fotku:-p:-K

Tématické fráze:
srdce na slanině, srdce na slanine recept, vepřové srdce, recepty veprove srdce, vepřové srdce recept, vepřové srdce recepty, recept veprove srdce, recept srdce na slanine, vepřové srdce se slaninou recept, recept na veprove srdce, srce na slanině, vepřové srdce doba vaření, pečené vepřové srdce, veprove na slanine, vepřové srce, kuřečí srdce na slanině, srdcenaslanine, recepty srdce na slanině, recepty na veprove srdce, vepřová srdce

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, česnek, slanina, koření na divočinu, mouka hladká, kmín celý, hořčice

Přidat fotografie receptu