Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky ve vlastní šťávě

Kvalitní hovězí maso nepotřebuje žádnou složitou přípravu ani hromadu dalších přísad. Dáte-li si záležet, odmění se vám lahodnou chutí. V jednoduchosti je krása, tím se řídily už naše babičky, když připravovaly hovězí maso ve vlastní šťávě.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 65 min

75 min (10 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 033 kJ /
486 kcal
Bílkoviny4,97 g
Tuky42,42 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 815 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy18,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, okraje nařízneme, aby se plátky při tepelné přípravě nekroutily. Krok 2: Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Krok 3: Nakrájíme nadrobno cibuli, slaninu a česnek. Krok 4: V hrnci rozpálíme olej, plátky zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme z oleje. Krok 5: Ve stejném tuku orestujeme cibuli a slaninu, nakonec přidáme česnek. Ten orestujeme jen krátce. Krok 6: K tomuto základu pak vrátíme maso, malinko ho podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 7: Plátky podáváme s vypečenou přírodní šťávou, již nezahušťujeme. Nejlepší přílohou je rýže.

TIP: Jak připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 10. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/00AK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/00AK

Komentáře (21)

:-)<3:yes::yes::-K

Recept dobrý, jen místo tymiánu dávám granulovaný česnek :yes:

Recept jednoduchy, povedl se na prvni dobrou, moc dekuji :yes::yes::yes:

Co je ti do toho 6. 3. 2016 16:24
:-):yes::yes::yes::yes:

Hezký recept,hovězí miluju,není tam vegeta ani Solamyl.Jen ten tymián bych za něco vyměnila,chutná mi jen čerstvý.:-p

Kroupovka nás prokleje, že tady řešíme takové věci pod receptem :-8 Iljuško, jdeme na diskuzi ;-)

žížalko - tak klikni pod informacemi na odkaz "Přidat na SEZNAM" a pokud jsi registrovaná na seznamu (máš email na Seznamu") tak ti to bude vyjíždět při přihlášení na mejlíku ;-) a při kliknutí na hlavní stranu Seznamu, i když tam jich vyjíždí jen 10 :-(

Iljuško, teď mi to vysvětloval muž, že to ani on neumí nastavit a navíc by mi to nijak nepomohlo, protože během prázdnin jsem celou dobu mimo a RSS hlásí každou změnu na celých stránkách...ještě kdyby to umělo odfiltrovat pouze recepty a to prý neumí, tak pro mě nic :-(:-8:-8

RSS kanál - těm, kterým nefunguje RSS - zkontrolujte si podporu RSS kanálu - je jich více typů a ne každá čtečka je zvládne - používejte Mozzillu Firefox a nebo kompatibilní čtečku a nebo si pořádně nastavte Microsoft Internet Explorer - ten umí také RSS. A nebo existuje také čtečka o Google, je jich široké spektrum, stačí si jen vybrat ;-)

Jarka: Bibinka to jistojistě nemyslela stejně jako Ty, natolik ji už znám. A jsem přesvědčená, že ani Kroupovce nejde o nějaké ceny. Prostě jen dlouho a hodně vaří a má nastřádáno :-)) Mně osobně trošičku vadí, tak jako Bibi, že to množství prostě nestíhám pobrat. No, to je ale můj problém a útěchou mi budiž, že v zimě budu mít času víc :-8
Co se týká nějaké té funkce, taky vůbec netuším, o čem je řeč :-8:-8

Holky mě to funguje:-K

Jahodo, ani mně to nejde a nevím, o co se jedná...;-)

Iljušo, prosím, nejde mi odkaz otevřít a to jsem si myslela, že jsem zdatná na PC. Co je funkce rss? Nikdo nezareagoval, všem to asi šlape, tak asi tak zdatná nejsem:-// Díky;-)

Teď jsem koukala na tvé recepty a máš jich tady už 70, to není vůbec málo, jsi ohromě šikovná. Podle mě samý dobrý jídla. Hovězí plátky dělám podobně. Budu se těšit na další recepty.

Pokud si chci přečíst recepty, které byly vloženy a nestíhám číst průběžně, používám funkci "rss" - zde odkaz, uložte si a používejte ;-)
http://www.toprecepty.cz/rss1.xml

Bibinko, souhlasím s tebou. Kroupovka valí jeden recept za druhým. Někdy mám pocit, že tyhle stránky se jmenuji KROUPOVKA. Již včera ji to někdo vyčetl v tom smyslu, že za jejím chrlením receptů se něco skrývá.http://www.toprecepty.cz/recept/12756-kruti-raneck.... Bohužel i já mám z Kroupovky poslední dny velice divné pocity. To její chrlení mi začalo již hodně vadit. Je to až odporné.:-! Podívám se na nové recepty a to je samá Kroupovka, Kroupovka a Kroupovka. Myslím, že její záměr je jiný, než aby její recepty někdo vyzkoušel.:-// Mám pocit, že se snaží dohnat množstvím receptů děvčata, která před 1 - 2 měsíci zvítězila a dostala hodnotné ceny. Vím, že mnohé z vás mě teď ukamenují. Píšu jenom svůj názor.

Plátky znám a dělám:-p;-):yes:

:-p:yes::yes:

Kroupovko, ty tvoje recepty se vůbec nedají probrat, ohodnotit ani vychutnat, sázíš je sem moc rychle a sázíš jich moc v jeden den a tak mizí dřív, než je stačím vidět-trošku zvolni prosím;-)Ty plátky dělám obdobně, jen místo tymiánu dávám zázvor, ale i tak máš 2.boda:yes:

:yes::-K

Tématické fráze:
hovězí na šťávě, hovězí ve vlastní šťávě, hovězí plátky, hovězí maso na šťávě, hovezi ve vlastni stave recept, hovězí maso ve vlastní šťávě, hovězí plátek, recepty hovězí maso plátky, hovězí plátky recept, hovězí s rýží, recepty na hovězí plátky, hovězí plátky recepty, recept na hovězí plátky, maso na štave, hovězí maso ve vlastní šťávě recept, přírodní hovězí plátky, dusene hovezi, přírodní hovězí plátek, hovezi platek na stave, hovězí na šťávě recept

Suroviny:
plátek hovězí, mouka hladká, cibule, česnek, slanina uzená, tymián, pepř mletý, sůl, olej

Přidat fotografie receptu